Kaupunkikehityslautakunta, kokous 22.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Aiesopimus Mikkelin seudun liikennejärjestelmän jatkuvasta kehittämisestä vuosina 2022-2025

MliDno-2022-808

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin seudun kunnat (Mikkelin kaupunki, Juvan kunta, Kangasniemen kunta, Hirvensalmen kunta, Mäntyharjun kunta, Pertunmaan kunta, Puumalan kunta), Pohjois-Savon ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Etelä-Savon liitto ja Miksei Oy ovat yhdessä keskeisten sidosryhmien kanssa valmistelleet aiesopimuksen päivityksen seudun liikennejärjestelmän jatkuvasta kehittämisestä vuosille 2022-2025. Sopimus on jatkoa vuonna 2011 solmitulle ja edellisen kerran vuonna 2017 päivitetylle aiesopimukselle. Aiemmat sopimukset ovat toteutuneet hyvin. Toimintatapa on pysyvässä käytössä eri osissa Itä-Suomea.

Aiesopimus on sopijaosapuolten yhteinen näkemys Mikkelin seudun liikennejärjestelmän kehittämisestä sekä lähivuosina toteutettavista ja edistettävistä toimenpiteistä. Sopijaosapuolet sitoutuvat toimivaltansa ja käytettävissään olevien resurssien puitteissa edistämään toimenpiteiden toteutumista.

Sopimuksen on valmistellut ja sen toteuttamista koordinoi Mikkelin seudun liikennejärjestelmätyöryhmä. Valmistelun yhteydessä on pidetty kuntakohtaiset päättäjätilaisuudet marras-joulukuussa 2021.

Toimenpidekokonaisuuksiksi on vuosille 2022-2025 nostettu:

  1. Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen
  2. Sujuvat matkaketjut
  3. Logistiikan kehittäminen
  4. Tietoliikenne ja digitaalisuus
     

Aiesopimuksessa on määritelty alustavasti toimenpiteet toimenpidekokonaisuuksittain. Toimenpiteiden tarkemmasta ohjelmoinnista vastaa säännöllisesti kokoontuva Mikkelin seudun liikennejärjestelmätyöryhmä. Toimenpiteiden toteuttamisesta ja kustannusjaosta tehdään erilliset päätökset. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää, että Mikkelin kaupunki osallistuu edelleen Mikkelin seudun liikennejärjestelmän kehittämistyöhön sekä hyväksyy aiesopimuksen vuosille 2022-2025.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pohjois-Savon Ely-keskus/Janne Lappalainen, Sitowise Oy/Mika Savolainen, liikennesuunnittelija Eija Yli-Halkola

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.