Kaupunkikehityslautakunta, kokous 22.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Määräalan myynti tilasta Ahoranta 491-434-6-50 ja sillä sijaitseva urheiluhallirakennus (Kisakaari)

MliDno-2022-775

Valmistelija

  • Linda Asikainen, palvelujohtaja, linda.asikainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut on luopunut Kisakaaren urheiluhallirakennuksen hallinnoinnista 09/2020 kaupungin säästötoimenpiteenä. Kisakaaren liikuntarakennuksen tulevaisuutta ja mahdollisuuksia toimia ilman kaupungin omistusroolia on kartoitettu paikallisen työryhmän toimesta. Selvitysvaiheessa toiminnoista käyttöoikeussopimuksella on vastannut Ristiinan Pallo ry. Järjestelyllä on pyritty takaamaan harraste- ja kilpaseurojen toimintaa Ristiinan alueella. Työryhmä on päätynyt selvittämään säätiön perustamista, joka voisi lunastaa määräalan, jossa urheiluhallirakennus sijaitsee. Selvitysvaiheessa on myös käyty läpi rakennuksen tekninen kunto ja välttämättömät peruskorjaukset, joiksi katsotaan katon pintakermin korjaaminen, ulko-ovet ja kahvilatilan lattia. Investoinnin suuruusluokaksi on arvioitu noin 50 000 €.

Tilalle Ahoranta 491-434-6-50 (Karsikkoniementie 3, 52420 Ristiina) noin 6730 m2:n suuruiselle määräalalle ja sillä sijaitsevalle urheiluhallirakennukselle (Kisakaari) haetaan myyntilupaa, jonka ostajana on myöhemmin perustettava säätiö. Kauppasumma on sata (100) €. Lisäksi kohteen välttämättömille peruskorjauksille haetaan lupa samassa yhteydessä, jotka toteutetaan, mikäli myynti toteutuu. Kauppakirjaluonnos ja liitekartta ovat liitteenä. Kauppa vahvistetaan myöhemmin allekirjoitettavalla kauppakirjalla, jolloin kohteen omistus- ja hallintaoikeus siirtyy perustettavalle säätiölle. Lautakunta valtuuttaa palvelujohtaja Linda Asikaisen allekirjoittamaan kauppakirjan ja tekemään siihen pienimuotoisia muutoksia. 

Edullinen kauppahinta perustuu Mikkelin kaupunkistrategian strategisten ohjelmien tavoitteisiin lisätä muun muassa yhteisöllisyyttä, arjen aktiivisuutta sekä hyvinvointia kaikenikäisille. Liikuntarakennuksen aktiivikäyttöä tullaan ylläpitämään perustettavan säätiön toimesta, jonka tukena on paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja seuroja. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää myydä tilalla Ahoranta 491-434-6-50 (Karsikkoniementie 3, 52420 Ristiina) sijaitsevan noin 5200 m2:n suuruisen määräalan ja sillä sijaitsevan urheiluhallirakennuksen (Kisakaari). Kauppasumma on sata (100 €) euroa. Kohde myydään myöhemmin perustettavalle säätiölle. Kohteen välttämättömille peruskorjauksille (arvio 50 000 €), joita ovat katon pintakermin uusiminen, ulko-ovet ja kahvilatilan lattia, annetaan lupa. Kauppa vahvistetaan myöhemmin allekirjoitettavalla kauppakirjalla, jolloin kohteen omistus- ja hallintaoikeus siirtyy perustettavalle säätiölle. Lautakunta valtuuttaa palvelujohtaja Linda Asikaisen allekirjoittamaan kauppakirjan ja tekemään siihen pienimuotoisia muutoksia.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kisakaarityöryhmä, asumisen ja toimintaympäristön palvelualue/Jukka Piispa, talonrakennuspalvelut

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin kaupunki/Kaupunkikehityslautakunta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua,
  • se, millaista oikaisua vaaditaan,
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.