Kaupunginhallitus, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 207 Kaupunginjohtajan viran aukijulistaminen

MliDno-2022-1367

Aikaisempi käsittely

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus:
Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto merkitsee tiedoksi kaupunginjohtaja Timo Halosen irtisanoutumisen kaupunginjohtajan virasta.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään, että kaupunginjohtaja Timo Halonen ilmoitti olevansa esteellinen (oma asia) ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Hallintosäännön 55 §:n mukaan viran tai virkasuhteen julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Kun virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen on kaupunginvaltuusto, viran tai virkasuhteen julistaa kuitenkin haettavaksi kaupunginhallitus.

Hallintosäännön 145 §:n mukaan toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Koska kyse on kaupunginjohtaja viran aukijulistamisesta, asia tulisi käsitellä kaupunginhallituksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Siiskonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, siiskonen.pirjo@gmail.com

Kaupunginhallitus päättää julistaa viran auki 12.5.2022. Lisäksi kaupunginhallitus nimeää kaupunginjohtajan hakua varten valmisteluryhmän, jonka se oikeuttaa laatimaan viranhakuilmoituksen sekä valmistelmaan haastattelut. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Kaupunginhallitus nimesi kaupunginjohtajan hakua varten valmisteluryhmään Pirjo Siiskosen, Satu Taavitsaisen, Raimo Heinäsen, Pirkko Valtola ja Heli Kauppisen sekä hallintojohtaja Ari Liikanen.

Merkitään,​ että kaupunginjohtaja Timo Halonen ilmoitti olevansa esteellinen (oma asia) ja poistui kokouksesta. Ilmoitus hyväksyttiin.

Merkitään, että Petri Pekonen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Valmistelutyöryhmään nimetyt

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.