Kaupunginhallitus, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 203 Sitoutuminen Hanselin puitejärjestelyn kilpailutukseen Leasingpalvelut 2023-2024 (2026)

MliDno-2022-1564

Valmistelija

  • Tiia Tamlander, vt. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi
  • Marja-Terttu Koivula, hankintapäällikkö, marja-terttu.koivula@mikkeli.fi
  • Jussi Linnala, tietohallintopäällikkö, jussi.linnala@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on ollut käyttäjänä Kuntahankintojen puitesopimuksessa KLKH130 "Ict-laitteiden leasingrahoitus ja elinkaarenhallintapalvelut". Sopimuksen toimittajana on ollut 3StepIT Oy. Puitespimus on päättymässä 30.12.2022, minkä jälkeen asiakaskohtaisen sopimuksen mukaisia laitehankintoja ei enää voi tehdä. 

Hansel on valmistelemassa vastaavaa yhteishankintaa työnimellä "Leasingpalvelut 2023-2024 (2026)". Puitejärjestelyllä voi hankkia irtaimen käyttöomaisuuden leasingpalveluita, jotka sisältävät leasingrahoituksen, rahoitettavien leasingkohteiden hallinnointiin tarkoitetun hallintapalvelun ja vuokrakauden jälkeen palautuvien leasingkohteiden käsittelyyn liittyvät palvelut. Rahoitusta voi käyttää mm. IT-laitteisiin, kalusteisiin ja erilaisiin tutkimuslaitteisiin. Yhteishankintaan on liityttävä viimeistään 1.7.2022. 

Kaupungin tietokoneet on hankittu pääosin leasing-sopimuksilla siten, että sivistyspalvelujen tietokoneet on hankkinut kapunki itse Kuntien Tiera Oy:n verkkokaupasta ja niiden rahoitus- ja elinkaarenhallintapalvelut on hankitty edellämainitulla Kuntahankintojen leasing-puitesopimuksella. Tieran verkkokauppa on ollut Hanselin sopimusyhteistyökumppani. Hallinnon työasemapalvelut on hankittu Meitan kautta.

Sivistyspalvelujen laitehankinnat on järkevää toteuttaa jatkossakin nyt käytössä olevalla mallilla. Laitteiden vuosittaiset laitevuokrat vuoden 2022 laitemäärillä ovat noin 168 teur laitteiden määrän ollessa noin 1990 kpl. Laitemäärä on kasvussa, koska vanha laitekanta kaipaa uudistusta ja lukiolaisille laajennetun oppivelvollisuuden vuoksi tarjottavat henkilökohtaiset laitteet kasvattavat määrää.

Myös Pelastuslaitoksen laitehankintoja on toteutettu aiemmin puitesopimuksen leasingrahoituksella. Nämä jäävät pois pelastuslaitoksen siirtyessä hyvinvointialueen alaisuuteen, ja olemassa olevat leasingvastuut siirtyvät hyvinvointialueen vastattavaksi. Pelastuslaitoksen luvut eivät ole mukana edellä esitetyissä vuoden 2022 määrissä. 

Mukana uuden puitejärjestelyn hankinnassa työasemapalveluyhteistyön puitteissa ovat vuonna 2022 Mikkelin kaupungin lisäksi Mikkelin Vesiliikelaitos ja Liikelaitos Otavia. Metsäsairila Oy on vielä harkitsemassa asiaa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Mikkelin kaupunki mukaan lukien Mikkelin Vesiliikelaitos ja Liikelaitos Otavia sitoutuvat Hanselin kilpailutukseen "Leasingpalvelut 2023-2024 (2026)". Samalla kaupunginhallitus valtuuttaa vt. talousjohtajan allekirjoittamaan sitoumuslomakkeen.  

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hankintapalvelut, tietohallinto, kirjaamo, sivistyspalvelut, yleishallinto

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.