Kaupunginhallitus, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 200 Hyvän elämän ohjelman, hyvinvointikertomuksen toteutuminen ja hyvinvoinnin tilan seuranta 2021

MliDno-2022-822

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi
Arja Väänänen, hyvinvointikoordinaattori, arja.vaananen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä väestöryhmittäin sekä kunnan palveluissa toteutettuja toimenpiteitä, joilla vastataan kuntalaisten hyvinvointitarpeisiin. Kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain, minkä lisäksi valtuustolle on kerran valtuustokaudessa valmisteltava laajempi hyvinvointikertomus. Kaupunkistrategian osa Hyvän elämän ohjelma on kaupungin hyvinvointikertomus.

Strategian Hyvän elämän ohjelman ja hyvinvointikertomuksen toteutuminen ja hyvinvoinnin tilan seuranta väestöryhmittäin on valmisteltu hyvinvointikoordinaattorin toimesta. Hyvän elämän ohjelmaryhmä ohjaa toimenpiteiden toteuttamista ja seurantaa. Hyvän elämän ohjelmaryhmä on laaja-alainen kaupungin toimijoista ja sidosryhmien edustajista muodostettu asiantuntijaryhmä. Hyvän elämän ohjelmajohtajana on sivistysjohtaja Virpi Siekkinen ja valmistelijana ja ryhmän sihteerinä hyvinvointikoordinaattori Arja Väänänen. 

Hyvän elämän ohjelman päämäärien Yhteisöllisyys, Aktiivinen ja hyvinvointia tukeva arki ja Sujuva ja turvallinen elämä vauvasta ikäihmisiin -tavoitteiden toteutuminen on kuvattu seurantaraportissa. Laaja hyvinvoinnin tilan kuvaus on esitetty väestöryhmittäin sekä johtopäätökset koronanpandemian vaikutuksista eri ryhmiin.

Seurantaraportin esittelee hyvinvointikoordinaattori Arja Väänänen.

Liitteenä Hyvän elämän ohjelman, hyvinvointikertomuksen seurantaraportti.

Päätösehdotus

Esittelijä

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Merkitään tiedoksi ja edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle raportoitavaksi.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään,​ että hyvinvointikoordinaattori Arja Väänänen selosti asiaa hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnalle ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.

Valmistelija

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus merkitsee Hyvän elämän ohjelman hyvinvointikertomuksen seurannan 2021 tiedoksi ja saattaa sen edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että hyvinvointikoordinaattori Arja Väänänen selosti asiaa kaupunginhallitukselle ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.