Kaupunginhallitus, kokous 21.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 84 Kumppanuussopimus Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston (ELKA) kanssa

MliDno-2019-2224

Valmistelija

  • Tarja Poikolainen, kaupunginlakimies, tarja.poikolainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston Säätiön ja kaupungin välinen sopimus on hyväksytty 16.12.2019 § 525 vuosille 2020-2024. Sopimuksen taloudellinen arvo on 152.000 euroa/vuosi. Sopimussummaan ei lisätä arvonlisäveroa. Sopimus on voimassa Osapuolten välillä on käyty sopimuksen mukainen yhteenvetopalaveri, jossa on todettu velvoitteet tulleet täytetyksi molempien osapuolien osalta. 

Sopimukseen ei ole tehty muutoksia.

Hallintosäännön 145 §:n mukaan toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Koska kaupunginjohtaja Timo Halonen ja hallintojohtaja Ari LIikanen ovat esteellisiä asiassa, asia tulisi käsitellä kaupunginhallituksen puheenjohtajan esittelystä

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Siiskonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, siiskonen.pirjo@gmail.com

Kaupunginhallitus vahvistaa kumppanuussopimuksen Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston Säätiön kanssa vuodelle 2022 ja oikeuttaa hallintojohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia. Kumppanuussopimuksen summa maksetaan kustannuspaikalta 1417/Kumppanuussopimukset.

Päätös

Esittelijä täydensi ehdotustaan seuraavasti: ”Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että kaikkien kaupunginhallituksen alaisten kumppanuussopimusten jatko tarkastellaan uudelleen vuodelle 2023 myöhemmin Palvelut ja tulevaisuus -ohjelmassa hyväksyttävien linjausten mukaisesti. ”

Asiasta käydyn keskustelun aikana Petri Pekonen esitti Satu Taavitsaisen, Tanja Hartosen ja Pekka Pöyryn kannattamana asian palauttamista uudelleen valmisteluun, niin että neuvottelut aloitetaan heti. Valmisteluohjeeksi kirjattiin, että sopimus neuvotellaan uudestaan ja selvitetään avustuksen tarve ja käyttötarkoitus.

Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko valmisteluun palauttaminen hyväksyä yksimielisesti. Hyväksyttiin.

Merkitään, että Timo Halonen (hallituksen jäsen) ja Ari Liikanen (hallintoneuvoston jäsen) ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitukset hyväksyttiin.

Lisäksi merkitään, että tämän pykälän käsittelyn ajan sihteerinä toimi kaupunginlakimies Tarja Poikolainen.

Tiedoksi

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston Säätiö, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.