Kaupunginhallitus, kokous 21.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 90 Kumppanuussopimus Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n kanssa

MliDno-2019-140

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys ry:n ja kaupungin välillä on ollut sopimus vuosille 2020-2021. Sopimuksen taloudellinen arvo on ollut 50.000 euroa (+ alv 24 %) / vuosi. Osapuolten välillä on käyty sopimuksen mukainen yhteenvetopalaveri, jossa on todettu velvoitteet tulleet täytetyksi molempien osapuolien osalta. 

Yhdistyksen kanssa on neuvoteltu sopimus vuodelle 2022. Sopimussummaksi on neuvoteltu 45.000 euroa (+ alv 24%). Lisäksi sopimuukseen on muotoilut uudelleen Mikke ry:n toiminnan painopisteet (sopimuksen kohta Kehittäminen ja yhteistyö) sekä tarkistettu yhdistyksen koordinoimia tapahtumakokonaisuuksia. Sopimukseen ei ole tehty muita tarkennuksia. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy kumppanuussopimuksen Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys ry:n kanssa vuosille 2022-2023 ja oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia. Kumppanuussopimuksen summa maksetaan kustannuspaikalta 1417/Kumppanuussopimukset.

Päätös

Esittelijä täydensi ehdotustaan seuraavasti: ”Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että kaikkien kaupunginhallituksen alaisten kumppanuussopimusten jatko tarkastellaan uudelleen vuodelle 2023 myöhemmin Palvelut ja tulevaisuus -ohjelmassa hyväksyttävien linjausten mukaisesti. ” ja samalla muutti päätösehdotustaan siten, että sopimus tehdään vain vuodelle 2022.

Asiasta käydyn keskustelu aikana Petri Pekonen esitti Raimo Heinäsen, Pekka Pöyryn ja Tanja Hartosen kannattamana asian palauttamista uudelleen valmisteluun, niin että neuvottelut aloitetaan heti. Valmisteluohjeeksi kirjattiin, että sopimus neuvotellaan uudestaan ja selvitetään avustuksen tarve ja käyttötarkoitus.

Puheenjohtaja tiedusteli voidaanko valmisteluun palauttaminen hyväksyä yksimielisesti. Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys ry, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.