Kaupunginhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 154 Markkinointi- ja viestintäpalveluiden hankinta

MliDno-2023-990

Valmistelija

  • Sini Pennanen, hankintapäällikkö, sini.pennanen@mikkeli.fi
  • Heidi Hänninen, viestintäpäällikkö, heidi.hanninen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin sisäisen hankintaohjeen (KH 17.12.2018 § 465) mukaisesti taloudellisesti merkittävistä hankinta-arvoltaan yli 1 000 000 euroa konsernin hankinnoissa kilpailutusasiakirjat hyväksyy kaupunginhallitus ennen tarjousasiakirjojen julkaisua.

Tarjouspyyntö liitteineen on tehty sähköisesti Cloudian järjestelmään. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, jonka arvioitu arvo on 2 000 000 €. Tästä Mikkelin kaupungin osuudeksi on arvioitu 400 000 €.  Tarjoukset pyydetään jättämään toukokuun 2023 loppuun mennessä.

Mikkelin kaupungin markkinointipalveluiden puitesopimus päättyy 30.4.2023 ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n puitesopimus päättyy kuukautta myöhemmin. Kyseessä on yhteiskilpailutus Mikkelin kaupungin ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa.

Puitekilpailutuksella haemme Mikkelin kaupungille ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:lle viestinnän ja markkinoinnin palveluntuottajia määräaikaisella kahden (2) + optiona kahden (2) vuoden sopimusajalle.

Kilpailutus on jaettu neljään osa-alueeseen, joihin kuhunkin haetaan 2–5 palveluntuottajaa.

Osa-alueet ovat:

1.      Arjen mainostoimisto
2.      Strateginen kumppani
3.      Digitoimisto
4.      Matkailumarkkinoinnin erityisosaaja

Hinnan painoarvo hankintapäätöksen perusteena on osa-alueesta riippuen 35–50% ja laatutekijöiden 50-65%.

Arvonlisäverottomalta hinnaltaan tilaajan arvioon perustuen alle 5000 € kertahankinnat osa-alueissa 1-3 kohdistetaan pääsääntöisesti osa-alueella ensimmäiselle sijalle valitulle palveluntuottajalle. Yli 5000 € kertahankinnat kilpailutetaan osa-alueelle valittujen palveluntuottajien kesken minikilpailutuksella.

Mikä tahansa hankinta, myös alle 5000 € hankinta, voidaan perustellusta syystä minikilpailuttaa osa-alueen toimittajaksi valittujen toimittajien kesken. Tällaiseksi syyksi katsotaan mm. ideakilpailutus, jossa toimittajilta haetaan parasta ideaa ja sen toteutusta.

Minikilpailutusvelvoite ei koske osa-alueen 3 kuukausilaskutuksellista digimarkkinointipalvelua, vaan se voidaan hankkia osa-alueen voittaneelta toimijalta ilman minikilpailuttamista.

Minikilpailutuksen raja osa-alueessa 4 on 7000€. Muutoin osa-aluetta 4 koskee samat minikipailutussäännöt kuin muissa osa-alueissa.

Tässä tarjouskilpailussa ei kilpailuteta valokuva- ja videokuvien sopimustuottajia eikä toimittajapalveluja. Tilaajat varaavat itselleen oikeuden toteuttaa edellä mainituilla osa-alueilla erilliskilpailutuksilla.

Useiden yritysten sopimuskumppanuuden mahdollistamisen vuoksi yksi palveluntuottaja voi jättää kilpailutuksessa osatarjouksensa enintään kahdelle neljästä osa-alueesta.

Hankinnan erityispiirteiden tunnistaminen on tehty hankintasäännön mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy kilpailutuksen käynnistämisen liitteenä olevan asiakirjan mukaisena ja oikeuttaa hankintapalvelut tekemään asiakirjoihin mahdollisesti tarvittavia pieniä muutoksia ja tarkennuksia.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että pöytäkirjan liitteeksi liitetään yritysvaikutusten arviointi. 


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.