Kaupunkikehityslautakunta, kokous 21.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Muut asiat

Päätös

Kokouksen alussa MPY:n edustajat kaupallinen johtaja Janne Korhonen ja vanhempi neuvonantaja Juha Putkonen kertoivat nopeiden tietoliikenneyhteyksien kehittymisestä taajama-alueella ja haja-asutusalueella.

Kaupunkikehityslautakunta päätti yksimielisesti, että 25.4.2023 pidettäväksi päätetty kokous siirretään pidettäväksi 2.5.2023.

Jukka Härkösen kysymyksen johdosta kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä kertoi, että Kallioniemen huvilaan ei vielä ole löydetty uutta yrittäjää, mutta työtä jatketaan ja rakennusta ei päästetä rapistumaan. Toiminnan päättymisen myötä myös polttoaineen jakelu veneilijöille on loppunut Ristiinassa. Jaakko Väänänen pohti, voisiko polttoaineen myynti tapahtua Varkaantaipalessa uuden yrityksen myötä.

Saara Isoaho toivoi Lehmuskylään roskakoreja Tuomikadun ja Vaahterakadun alueelle. Nyt alueella on paljon roskia ja koirien jätöksiä, kun ei ole paikkoja, joihin ne voisi laittaa.

Perttu Noposen kysymyksen johdosta Jouni Riihelä kertoi, että kiinteistöveroprojektin kehittämistä jatketaan pienryhmässä. Satelliittikuvaukseen perustuva valvonta ei ollut mahdollista, mutta muita tehostamiskeinoja selvitetään. Petri Pekonen kertoi, että Kuopiossa on käytetty etävalvontaa ja se on todettu tehokkaaksi ja toimivaksi.

Jouko Kervinen kertoi, että rakennusjärjestyksen uusiminen on alkamassa, kun uusi rakentamislaki hyväksyttiin eduskunnassa. Ohjausryhmän ensimmäinen kokous on jo sovittu.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.