Kaupunginhallitus, kokous 1.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 443 Valtionavustuksen hakuoikeuden siirtäminen Essotelle, covid-19 rokotusavustukset

MliDno-2021-4067

Valmistelija

  • Tiia Tamlander, vt. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysministeriö on ilmoittanut haettavaksi valtionavustukset kunnille, kuntayhtymille ja Ahvenanmaan maakunnalle vuonna 2021 aiheutuneisiin sosiaali- ja terveydenhuollon covid-19-kustannuksiin. Kustannukset korvataan pääosin laskennallisilla perusteilla. Avustukset perustuvat valtioneuvoston niistä antamaan asetukseen 860/2021. Ministeriön julkaiseman hakuohjeistuksen myötä on sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavan Essote-kuntayhtymän kanssa tarkennettu avustusten hakemisessa noudatettavaa käytäntöä ja työnjakoa.

Ensimmäisellä, 15.10.2021-12.11.2021 auki olevalla hakukierroksella avustuksia voidaan hakea testauksen, jäljittämisen, rokottamisen ja hoidon kustannuksiin aikavälillä 1.1.2021-30.8.2021 (4-9 §) sekä muiden välittömien kustannusten erään (10 §). Essote esittää, että sen haettavaksi osoitetaan asetuksen 7 § mukaiset avustukset koronarokotuksiin, sillä niiden aiheuttamia kustannuksia ei ole vielä laskutettu jäsenkunnilta. Tämän avustuksen osalta jäsenkuntien tulisi päättää avustuksen hakuoikeuden siirtämisestä Essotelle. Lisäksi Essote hakee muiden välittömien kustannusten (10 §) osalta sairaanhoitopiirille kuuluvaa osuutta, jäsenkunnat hakevat itse kuntakohtaisesti myönnettävän avustuksen.

Essote toimittaa kuntien haettavaksi jääviin avustuksiin tarvittavat suoritetiedot jäsenkunnilleen pe 5.11.2021 mennessä.

Toinen hakukierros järjestetään alkuvuoden 2022 aikana. Toisella hakukierroksella haettavana ovat testauksen, jäljittämisen, rokottamisen ja hoidon kustannusten avustukset 1.9.2021-31.12.2021 väliseltä ajalta, avustuksen harkinnanvarainen osuus (11 §) ja korvaukset erityisistä kustannuksista (12 §). Toisen hakukierroksen tarkemmasta ajankohdasta ja hakumenettelystä ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää siirtää hakuoikeuden covid-19-rokottamiseen myönnettävistä, avustusasetuksen 7 §:n mukaisista avustuksista Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Essotelle. Hakuoikeuden siirto koskee sekä ensimmäistä että toista hakukierrosta.

Mikkelin kaupungin haettavaksi jäävien muiden hakuilmoituksen mukaisten korona-avustusten osalta kaupunginhallitus valtuuttaa vt. talousjohtajan allekirjoittamaan avustushakemukset ja toimittamaan ne hakuohjeistusten mukaisesti sosiaali- ja terveysministeriölle.

Pöytäkirja takastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Essote/kirjaamo, talouspalvelut/Viskari, Skott

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.