Kasvatus- ja opetuslautakunta, kokous 23.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman 2022-2023 arviointi, kasvatus- ja opetuslautakunta

MliDno-2022-1213

Valmistelija

  • Aila Marjamaa, kehittämispäällikkö, aila.marjamaa@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on noudattanut vuosina 2022-2023 Etelä-Savon kuntien ja Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa. Mikkelin LAPE-työryhmä on arvioinut suunnitelman toteutumista molempien vuosien osalta vastaten Etelä-Savon hyvinvointialueen lähettämään arviointikyselyyn.

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman arviointi tulee toimittaa kaupunginvaltuustolle tiedoksi suunnitelmakausittain tai vähintään neljän vuoden välein.

Kaupunginvaltuustolle saatetaan tiedoksi Mikkelin monialaisesti laatima arviointi Etelä-Savon lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmasta 2022-2023 sekä perhekeskusverkoston toiminnasta. Arviointi koskee Mikkelin tilannetta vuoden 2023 lopussa.

Arviointi on laadittu tammi-helmikuussa 2024. Arviointi on tehty monialaisessa yhteistyössä Mikkelin LAPE-työryhmässä (opiskeluhuollon ohjausryhmä), Koppa-kohtaamispaikan ohjausryhmässä ja useita muita asiantuntijoita kuullen sekä kouluterveyskyselyjen tuloksia hyödyntäen.

Mikkelin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman ja perhekeskusverkoston toiminnan arviointi saatetaan tiedoksi Mikkelin kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnalle, hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnalle sekä edelleen Mikkelin kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee arvioinnin tiedoksi ja saattaa sen edelleen tiedoksi kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Merkittiin ja hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.