Mikkelin seudun ympäristölautakunta, kokous 16.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 96 Eläinlääkäreiden toimenpidepalkkioiden vahvistaminen vuodelle 2024

MliDno-2023-3755

Valmistelija

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kunnaneläinlääkärin eläke määräytyy kunnan maksaman virkapalkan lisäksi toimenpidepalkkioista, jotka eläinlääkäri perii eläinten omistajilta.

Kunta-alan eläinlääkäreiden toimenpidepalkkiot vuodelle 2024 tulee vahvistaa kunnan monijäsenisessä toimielimessä 31.12.2023 mennessä. Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen toimialueella kunnaneläinlääkärien eläkemaksujen perusteena olevien toimenpidepalkkioiden määrän vahvistaa Mikkelin seudun ympäristölautakunta. Vahvistettujen toimenpidepalkkioiden mukaan määräytyvät työnantajan ja työntekijän eläkemaksut. Eläkkeeseen oikeuttavina palkkioina otetaan huomioon eläinten omistajilta perityt käyntipalkkiot ja toimenpidepalkkiot ilman arvonlisäveroa. 

Vuoden 2024 palkkioiden enimmäismäärä on 54 869,28 euroa. Toimenpidepalkkioiden vahvistuspäätöksiä ei tarvitse lähettää tiedoksi Kevalle.

Nyt vahvistettavat summat perustuvat eläinlääkärien ilmoittamiin praktiikkatulojen määriin vuodelta 2023 ja arvioon vuoden 2024 toimenpidepalkkiosta sekä suunniteltuihin työaikaprosentteihin. Vahvistamispäätöksessä on ilmoitettava palkkioiden enimmäismäärä eläinlääkäreittäin. Päätöksessä tulee olla tieto siitä, mitä palkkioiden määrää käytetään eläinlääkäreiden sijaisilla ja muilla väliaikaisilla viranhaltijoilla sekä viikonloppu- ym. päivystäjillä. Sijaisten ja päivystäjien palkkioiden määrä voidaan vahvistaa myös päiväpalkkioina.

Ehdotetut vahvistettavat palkkiot liitteenä. Liite on salassa pidettävä (Julkisuuslaki (621/1999) § 24).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Eläinlääkäreille vahvistetaan toimenpidepalkkiot vuodelle 2024 liitteen mukaisesti. Salassa pidettävä, Julkisuuslaki (621/1999) § 24.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

eläinlääkärit, Keva, Meita

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei saa kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 50.2 §:n perusteella hakea muutosta, jos viranhaltijalla tai viranhaltijayhdistyksellä on oikeus saattaa asia vireille työtuomioistuimessa. Virkaehtosopimuksen tulkintaa koskevat asiat ratkaistaan työtuomioistuimessa.