Kaupunginhallitus, kokous 30.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 337 Talousarvioon liittyvät valtuudet kaupunginjohtajalle ja kaupunginhallitukselle

MliDno-2023-2423

Valmistelija

  • Tiia Tamlander, talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi
  • Janne Skott, vs. talousjohtaja, janne.skott@mikkeli.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle,​​ että se antaa vuoden 2024 talousarvion mukaisesti kaupunginjohtajalle:

  1. Oikeuden ottaa yhteensä 46,5 miljoonaa euroa pitkäaikaista talousarviolainaa tai joukkovelkakirjalainaa vuonna 2024. Kaupunginjohtaja ja talousjohtaja voivat tehdä nostettaviin lainoihin ja olemassa oleviin lainoihin viitekoronvaihtosopimuksia pääomaltaan kunkin lainamäärän suuruisesti.
  2. Oikeuden suojata lainoja kiintein koroin tai tehdä erillisiä pitkäaikaisia korkojen suojauksia sekä nykyiseen että tulevaan lainakantaan. Suojauksia tehdään talousarvion rahoitusosassa määriteltyjen suojaustasojen ja -​​ rajoitusten puitteissa. Korkosuojausten nimellismäärien on oltava rahoitusmarkkinatilanteeseen nähden perusteltuja. Kaupunginjohtajalla ja talousjohtajalla on oikeudet tehdä edellä mainitut suojaukset puhelimitse tai sähköpostitse,​​ minkä pohjalta kaupunginjohtaja tekee asiasta viranhaltijapäätöksen.
  3. Oikeuden tehdä investointiohjelman mukaisesti hankintapäätöksiä osakesijoituksista 1 000 000 eurolla.


Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle,​​ että se antaa kaupunginhallitukselle oikeuden myöntää antolainoja konsernille ja liikelaitoksille 12 miljoonaa euroa. Konsernilainojen suhteen noudatetaan kaupunginvaltuuston 17.6.2019 § 78 hyväksymiä konsernirahoitus-​​ ja takausperiaatteita.

Tämän valtuutuspäätöksen euromääriä päivitetään tarvittaessa päätöksentekovaiheessa tai sen jälkeen,​​ mikäli toimielinten talousarvioon päättämät muutokset sitä edellyttävät.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että pykälät 333-338 käsiteltiin samanaikaisesti.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.