Kaupunkikehityslautakunta, kokous 2.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Muut asiat

Päätös

Hannu Tullinen kertoi, että Maaherrankadulla torin sivulla olevasta pikaiseen toriasiointiin tarkoitetusta pysäköintialueesta on muodostunut taksien päivystyspaikka ja varsinaisten toriasiakkaiden on vaikea löytää pysäköintipaikkaa. Selvitetään keinoja, joilla taksien pysäköinti tällä paikalla saadaan kuriin. Tilannetta pahentaa tuleva lääninhallitusrakennuksen kattoremontti, joka vie osan kadunvarsipaikoista.

Marita Hokkanen oli huolissaan keskusta-alueen rakentamisen myötä katoavista viheralueista, jotka ovat tärkeitä Mikkelin kaltaiselle kaupungille.

Petri Pekonen kannatti puheenjohtajan aiemmin esittämää ajatusta kokousten nopeuttamisesta. Varsinaiset lautakunnan keskustelut käytäisiin jo ennen kokousta ja itse kokous olisi vain päätöksentekoa varten. Mikäli päätösehdotus on hyväksyttävä, ei keskusteluja kokouksessa tarvita lainkaan. Muutosesitykset tuodaan ilmi jo etukäteen ja kokouksessa vain napakat esitykset kannatuksineen sekä sitten tarvittavat äänestykset.

Jouko Kervinen muistutti uudistuviin jätehuoltomääräyksiin liittyvästä kuulemis- ja osallistamistilaisuudesta keskiviikkona 3.5. pääkirjaston Mikkeli salissa klo 16:15 alkaen.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.