Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 11.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Konserniyhtiöiden kuuleminen / Mikalo, MOAS, ASO

MliDno-2023-803

Valmistelija

  • Janne Skott, taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on määritellyt talousarviossa yhdelletoista tytäryhtiölle valtuustoon nähden sitovat tavoitteet. Näiden yhtiöiden tehtävänä on palvelutuotannon hoitaminen tai kaupungin kehittämistoimintaan keskeisesti osallistuminen. Yhteisöjen tavoitteet valmistellaan yhteistyössä tytäryhtiön ja yhteisön konsernivastuuhenkilön kanssa.  

Osana Mikkelin kaupungin toteuttamaa omistajaohjausta ja konsernivalvontaa yhtiöt kutsutaan vuosittain tai tarvittaessa useammin konserni- ja elinvoimajaoston kuultavaksi. Tilaisuuksissa keskustellaan mm. yhtiöiden ajankohtaisista asioista, viimeaikaisesta kehityksestä sekä tulevaisuudennäkymistä.

Asumiseen liittyviä palveluja tuottavat tytäryhtiöt Mikalo Oy, Mikkelin opiskelija-asunnot Oy sekä Mikkelin Asumisoikeus Oy ovat kutsuttu kuultavaksi 11.4.2023 konserni- ja elinvoimajaoston kokoukseen. Yhtiöitä tilaisuudessa edustavat kaikkien edellä mainittujen yhtiöiden toimitusjohtaja Hannu Sormunen sekä yhtiöiden hallitusten puheenjohtajat tai heidän varahenkilönsä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee saamansa katsauksen tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.