Mikkelin seudun ympäristölautakunta, kokous 18.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Talouden seuranta 1-7/2022, Mikkelin seudun ympäristölautakunta

MliDno-2022-1445

Valmistelija

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin talousseurantaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti palvelualueiden toiminnan ja talouden toteutumisesta raportoidaan kaupunginvaltuustolle vähintään kolme kertaa vuodessa. Talousarvion toteuman seurannan tavoitteena on arvioida koko vuoden talousarvion toteutumisennustetta ja sopia tarvittaessa mahdollisista lisätoimenpiteistä talousarvion toteuttamiseksi. Vuoden ensimmäinen talouden toteutumisen seurantajakso on tammikuun alusta maaliskuun loppuun, toinen tammikuusta heinäkuun loppuun ja viimeinen tammikuusta vuoden loppuun.

Talousarvio on laadittu annetun raamin mukaisesti ja kaupunkiorganisaation kokonaistavoitteet talouden tasapainottamiselle huomioon ottaen. Tavoitteena on ollut pystyä kehittämään toimintaa ilman kustannusten nousua. Toiminnassa on keskitytty lakisääteisiin tehtäviin. 

Ympäristöpalvelujen talous on kehittynyt talousarvion mukaisesti seurantakaudella 1–7/2022. Henkilöstömenot ja muut toimintakulut ovat toteutuneet talousarvion mukaisesti. Myöskään loppuvuodelle 2022 ei ole ennustettavissa merkittäviä poikkeamia talousarvioon ja talous pystytään pitämään tasapainossa. Eläinlääkärivaje voi kuitenkin aiheuttaa ennakoimattomia lisäkustannuksia, jos rekrytointeja ei saada tehtyä.

Koronaepidemia ei ole tällä seurantajaksolla vaikuttanut merkittävästi ympäristöpalveluiden toimintaan.

Mikkelin seudun ympäristölautakunnan alaisen toiminnan talousarvion toteutuminen on esitetty liitteenä olevassa talouden seurannan raportissa. 

Kirjanpitoraportit valmistuvat lopullisesti vasta perjantaina 12.8.2022 klo 14.00 alkaen, joten liitteenä olevaan raporttiin saattaa tulla jotain muutoksia. Tekniset korjaukset ovat mahdollisia 6.9.22 asti.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.