Mikkelin seudun ympäristölautakunta, kokous 18.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Ympäristölupapäätös; Noitalansuon Biokaasu Oy, Pertunmaa

MliDno-2022-2620

Valmistelija

  • Marita Savo, ympäristötarkastaja, Marita.Savo@mikkeli.fi

Kuvaus

Noitalansuon Biokaasu Oy on jättänyt 12.4.2022 ympäristölautakunnalle ympäristönsuojelulain 27 §:n mukaisen ympäristölupahakemuksen biokaasulaitokselle Pertunmaan Kuorttiin kiinteistöllle 588-406-2-229.

Uusi biokaasulaitoskokonaisuus tulee koostumaan enintään kahdeksasta panostoimisesta kuivamädätysreaktorista ja yhdestä märkämädätysreaktorista.

Kuivamädätysreaktorissa käsitellään lähialueella muodostuvaa nurmea, ruokohelpeä ja olkea. Märkämädätyslaitoksessa käsitellään esimerkiksi elintarviketeollisuuden sivuvirtoja ja lantajakeita.

Jätteiden enimmäiskäsittelymäärä on 19 999 tonnia vuodessa.

Ehdotus ympäristöluvaksi on liitteenä.

Lupapäätöksestä peritään Mikkelin seudun ympäristölautakunnan hyväksymän ympäristönsuojelun maksutaksan (15.12.2021 § 134) mukaisesti 2 790 €.

Ympäristölupapäätös viedään valtakunnalliseen YLVA –tietojärjestelmään.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Mikkelin seudun ympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan päätöspöytäkirjan ja myöntää sen lupamääräysten mukaisen ympäristöluvan Noitalansuon Biokaasu Oy:lle Pertunmaan Kuorttiin kiinteistölle 588-406-2-229.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hakija; muistutuksen jättäneet (2); Pertunmaan kunnanhallitus; Pertunmaan kunnan rakennusvalvonta; Etelä-Savon pelastuslaitos; Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus; terveystarkastaja; Lupapiste; valmistelija; laskutus. Tieto päätöksestä julkaistaan Mikkelin kaupungin ja Pertunmaan kunnan verkkosivulla ja osoitteessa www.julkipano.fi.