Kaupunginhallitus, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 256 Työnsuunnittelijan tehtävän muuttaminen määräaikaiseksi viraksi Mikkelin seudun kuntakokeilussa

MliDno-2021-1523

Valmistelija

  • Pekka Patama, palvelupäällikkö, Pekka.Patama@mikkeli.fi

Kuvaus

Työllisyyden kuntakokeilut ovat erilliseen lakiin (Laki työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta 1269/2020) perustuvaa toimintaa ja niiden kautta kunnat ostaltaan valmistautuu tulevaan TE-palvelujen paikallistamiseen (TE2024 uudistus). Kuntakokeilut toteuttavat osaltaan työvoimapalvelujen järjestämisvastuuta ja käyttävät julkista valtaa suhteessa työnhakija-asiakkaisiin. Tästä johtuen kuntakokeilussa toimivien tulee olla virkasuhteessa.

Mikkelin seudun kuntakokeilussa yleishallintotiimistä kohdistuva henkilöresurssi päättyi 30.4.2022. Tämän johdosta kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.5.2022 muuttaa tehtävänkierrossa työpajoilta kuntakokeiluun siirtyneen tehtävän viraksi (MliDno-2021-1523). Tämä päätös ei vielä riitä kuntakokeilun asiakasvastaanotossa tapahtuvan asiakaskontaktoinnin hoitamiseen ja sen johdosta Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut ovat palkanneet työllisyysmäärärahoin ********* työnsuunnittelijaksi 23.5.2022 alkaen. Laki julkisista työvoima- ja yrityspalveluista mahdollistaa palkkaamaan työnsuunnittelijan ja tällä tarkoitetaan henkilöä, jonka valtion virasto tai laitos, kunta, yhdistys tai säätiö on palkannut työllisyysmäärärahoin suunnittelemaan ja järjestämään työttömille sopivia työ- ja koulutuspaikkoja sekä muita työllistymistä edistäviä toimenpiteitä. Työnsuunnittelijalle myönnettävä palkkatuki on maksimissaan 24kk. Palkkaus on tehty Mikkelin kaupungin työllisyysmäärärahoista.

Tehtävän hoitamisen kannalta ********* työsuhde esitetään muutettavaksi määräaikaiseksi viraksi, jotta voidaan mahdollistaa URA-asiakastietokannan käyttäminen ja asiakaspalvelun vastaanotossa. Virkatehtävän ensisijainen vastuu liittyy kuntakokeiluun tulevan sähköisen asiakaskontaktoinnin hoitamiseen. Sähköistä asiakaskontaktointia ovat puhelimitse ja sähköpostilla tulevat yhteydenotot. Yhteydenottojen perusteella aulapalveluhenkilö siirtää asiakkuudet omavalmentajille, varaa heille ajan tai siirtää/peruuttaa varattuja aikoja.

Määräaikaisen viran nimikkeeksi esitetään työnsuunnittelija/palveluneuvoja, joka kuvaa virkatehtävän sisältöä hyvin. Viran hoitaminen edellyttää toisen asteen koulutusta, riittäviä hallinnollisia taitoja ja työllisyydenhoidon tuntemusta. Tätä nimikettä käytetään myös jo aiemmin perustetussa kuntakokeilun asiakasvastaanottoon liittyvässä määräaikaisessa virassa.

Kuntakokeilun asiakasvastaanottoon sijoittuva määräaikainen virka perustetaan kuntakokeilun keston ajaksi. Kuntakokeilu kestää laaditun lain mukaan 30.6.2023 saakka. Virkaan sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES) ja hinnoitelutunnus on 01TOI060. Työaika on toimistotyöaika.

Määräaikaisen viran perustaminen ei aiheuta menoja lisääviä kustannusvaikutuksia.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa määräaikaisen viran ajalle 13.6.2022 – 30.6.2023. Määräaikaista virkaa hoitaa *********. Virkaan sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES) ja hinnoitelutunnus on 01TOI060. Työaika on toimistotyöaika.

Päätös

Hyväksyttiin.
 

Tiedoksi

Henkilöstöpalvelut, työllisyyspalvelut, *********