Kaupunginhallitus, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 252 Mikkelin kaupunkikonsernin hankintasäännön seurantaryhmän toimintamallin muuttaminen

MliDno-2018-2046

Valmistelija

  • Tiia Tamlander, vt. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi
  • Marko Paukkunen, vt. hankintapäällikkö, marko.paukkunen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunkikonsernin hankintasäännön edellisellä päivityskerralla loppuvuodesta 2018 kaupunginhallitus pyysi konserni- ja elinvoimajaostolta lausua hankintasäännön sisällöstä. Muun lausumansa ohella konserni- ja elinvoimajaosto esitti tuolloin kaupunkikonsernin hankintasäännön seurantaryhmän perustamista yhdessä elinkeinoelämän edustajien kanssa. Silloinen hankintasäännön päivityspäätös tehtiin KH 17.12.2018 § 465, ja konserni- ja elinvoimajaosto päätti hankintasäännön seurantaryhmän asettamisesta ja sen jäseniksi kutsuttavista elinkeinoelämän ja Mikkelin kaupungin edustajista 8.1.2019 § 4.

Käytäntö on osoittanut, että seurantaryhmän kokouksia on ollut vaikea saada järjestymään jäsenten aikatauluhaasteista johtuen myöhemmin päätettyjen varajäsenten lisäämisestä huolimatta. Kokouksia on ryhmän perustamispäätöksen jälkeen pidetty vain kaksi kappaletta. Seurantaryhmän tehtävä ja rooli on myös jäänyt hankintojen ohjauksen kokonaiskuvassa epämääräiseksi, sillä ryhmälle ei ole määritelty erityistä roolia tai tehtävää. Myös KPMG:n suorittaman hankintojen sisäisen tarkastuksen raportilla on kiinnitetty asiaan huomiota.

Asiaa on käsitelty kaupungin hankintatiimin 20.5.2022 kokouksessa. Ennen käsittelyä MikseiMikkelin hankinta-asiantuntija on tiedustellut ryhmään aiemmin nimettyjen elinkeinoelämän edustajien toiveita ryhmän tulevaisuuden ja mahdollisten toimintamallien suhteen.

Hankintatiimi esittää, että Mikkelin kaupunkikonsernin seurantaryhmästä tällä nimityksellä luovutaan, ja ryhmän toiminnalle asetetut tavoitteet korvataan puolivuosittaisella (kevät/syksy) keskustelutilaisuudella hankintatoiminnan tilan seuraamiseksi. Keskustelutilaisuuksiin kutsutaan:

  • Mikkelin yrittäjät ry:n puheenjohtaja
  • Etelä-Savon yrittäjät ry:n puheenjohtaja
  • Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja
  • Kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajisto
  • Kaupunginjohtaja
  • Hankintapäällikkö ja hankinta-asiantuntija
  • Strategia- ja kehityspäällikkö
  • Talousjohtaja
  • MikseiMikkelin hankinta-asiantuntija


Kutsuttavat henkilöt voivat esteen sattuessa välittää kutsun edelleen sopivaksi katsomalleen varahenkilölle.

Keskustelutilaisuuksien puheenjohtajana toimii kaupunginjohtaja. Tilaisuuksien organisoijana kutsujana toimii kaupungin hankintapäällikkö, jolle voi myös esittää toiveita tapaamisissa käsiteltävistä ajankohtaisista asioista ja kehittämisehdotuksista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää, että vuonna 2019 perustettu kaupunkikonsernin hankintasäännön seurantaryhmä korvataan esittelytekstin mukaisilla puolivuosittaisilla keskustelutilaisuuksilla.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä saapui takaisin kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.
 

Tiedoksi

Hankintapalvelut, MikseiMikkelin hankinta-asiantuntija, keskustelutilaisuuksiin nimetyt edustajat