Kaupunginhallitus, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 250 Esitys Mikkelin etä- ja aikuislukion lakkauttamisesta

MliDno-2022-2076

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marja Ukkonen, johtava rehtori, marja.ukkonen@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginhallituksen päätöksen 22.6.2020 §231 Talous- ja tulevaisuusohjelman mukaisena lukiokoulutusta koskevana toimenpiteenä oli aikuislukiokoulutuksen kokonaisuuden tarkastelu Mikkelissä ja Mikkelin etä- ja aikuislukion mahdollinen yhdistäminen liikelaitos Otaviaan. Kaupunginvaltuuston 13.12.2021 §187 päätöksessä Talousarvio 2022 lukiokoulutukselle asetettiin velvoite 60 000 euron lisäsäästöstä vuonna 2022. Kaupunginvaltuuston 28.3.2022 §44 Palvelut ja tulevaisuus -ohjelmassa päätettiin talouden tasapainottamistoimenpiteinä lukiokoulutuksen säästöksi 150 000 euroa vuodelle 2022 ja 150 000 euroa vuodelle 2023.

Tutkintotavoitteisten opiskelijoiden määrän vähyyden vuoksi osa aikuislukion pakollisista opinnoista on suoritettu jo useamman lukuvuoden ajan Otavian Nettilukiossa tai muissa yhteistyöoppilaitoksissa. Mikkelin etä- ja aikuislukion toiminnan lakkautuessa tutkintotavoitteisille aikuisopiskelijoille on tarjottu mahdollisuus jatkaa opintojaan Otavian Nettilukiossa tai Otavan Opiston aikuislukiossa. Etelä-Savon ammattiopiston kaksoistutkinto-opiskelijoiden lukio-opinnot suoritetaan jatkossa Mikkelin lukiossa. Kaksoistutkinto-opiskelijoiden opetusjärjestelyistä on sovittu Etelä-Savon ammattiopiston kanssa.

Mikkelin etä- ja aikuislukion lakkauttamisella saadaan aikaan 2 htv:n pysyvä säästö. Mikkelin etä- ja aikuislukion henkilöstöä on kuultu henkilöstön siirtymisiin liittyen.

Päätösehdotus

Esittelijä

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kasvatus- ja opetuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Mikkelin etä- ja aikuislukio lakkautetaan 1.8.2022 alkaen.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään,​ että Olli Marjalaakso saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Valmistelija

  • Marja Ukkonen, johtava rehtori, marja.ukkonen@sivistys.mikkeli.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Mikkelin etä- ja aikuislukio lakkautetaan 1.8.2022 alkaen.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.