Kaupunginhallitus, kokous 11.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 182 Myyntitarjous Suur-Savon Sähkön osakkeista - Pertunmaan kunta

MliDno-2022-1176

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Pertunmaan kunta on lähestynyt kaikkia Suur-Savon Sähkön omistajakuntia, Suur-Savon Energiasäätiötä ja Suur-Savon Sähkö Oy:tä avoimella Suur-Savon Sähkön osakkaiden myyntitarjouksella.

Pertunmaan kunta tarjoaa myyntiin 700 kappaletta kunnan omistamia Suur-Savon Sähkön osaketta. Vähimmäishinta, jolla myynti voi tapahtua on 7 000 €/osake. Hinta perustuu merkittävien toimijoiden arvioon markkinoilla määritellystä hinnasta. Pertunmaan kunta myy osakkeet eniten tarjoavalle kunnalle tai muulle jakelussa mainitulle. Jos useampi taho tarjoaa samansuuruisen hinnan, Pertunmaan kunta pidättää oikeuden tehdä kaupan haluamansa osapuolen kanssa.

Suur-Savon Sähkön omistajilla on lunastusoikeus yhtiön osakekauppojen yhteydessä ja tätä oikeutta ovat kunnat joidenkin kauppojen yhteydessä käyttäneet.

Mikäli yksikään jakelussa mainituista ei ilmoita halukkuudestaan ostaa 29.4.2022 klo 16 mennessä käydä Pertunmaan kunnan kanssa kauppaa 700 Suur-Savon Sähkön osakkeesta vähintään edellä mainitulla hinnalla, käynnistää Pertunmaan kunta osakkeiden avoimen myynnin kaikille sähköyhtiöomaisuudesta kiinnostuneille tahoille.

Kaupungin hallintosäännön 28 §:n mukaan konserni- ja elinvoimajaosto laatii esitykset yhtiöiden ja muiden yhteisöjen perustamista, lakkauttamisesta, osakkeiden ja osuuksien ostamista ja myymistä sekä säätiöiden perustamista koskevista asioista. Kaupunginhallituksen ja jaoston kokousaikataulun sekä pyynnössä olevan määräajan vuoksi asia käsitellään suoraan kaupunginhallituksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää, ettei kaupunki ole kiinnostunut ostamaan osakkeita tarjotulla hinnalla.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että Minna Pöntinen ja Armi Salo-Oksa ilmoittivat olevansa esteellisiä (hallintoneuvoston jäsen) ja poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitukset hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pertunmaan kunta

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.