Kaupunginhallitus, kokous 7.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain mukaisen selvityksen antaminen

MliDno-2022-494

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Seppo Lokka, pelastusjohtaja, Seppo.Lokka@espl.fi

Kuvaus

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (616/2021) mukaisesti kuntien ja kuntayhtymien tulee antaa hyvinvointialueelle selvitys siirtyvästä omaisuudesta, sopimuksista, vastuista ja kunnalta vuokrattavista toimitiloista. Tämä selvitys tulee antaa 28.2.2022 mennessä. Selvitys annetaan valtuuston päätöksen perusteella.

Lisäksi samassa määräajassa kunnan tulee antaa hyvinvointialueelle arvio voimaanpanolain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta.

Hyvinvointialue voi pyytää kunnalta käyttöönsä tarpeellisiksi katsomiaan lisäselvityksiä ja asiakirjoja. Jos hyvinvointialue katsoo, että 1 momentissa tarkoitetun selvityksen mukaan hyvinvointialueen hallintaan siirtyvät toimitilat, irtaimisto ja sopimukset eivät turvaa sosiaali- ja terveystoimen tai pelastustoimen järjestämistä alueella, hyvinvointialueen on neuvoteltava kunnan kanssa.

Kunnan on täydennettävä selvitystä viimeistään 30 päivänä kesäkuuta 2022, jos toimitiloissa, siirtyvässä irtaimessa omaisuudessa tai sopimuksissa on tapahtunut olennaisia muutoksia selvityksen antamisen jälkeen ja jos hyvinvointialue katsoo selvityksen täydentämisen tarpeelliseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

Seppo Lokka, pelastusjohtaja, Seppo.Lokka@espl.fi

Etelä-Savon pelastuslautakunta päättää lähettää Mikkelin kaupunginhallitukselle liitteenä olevan selvityksen siirtyvästä pelastustoimen käytössä olevasta omaisuudesta, sopimuksista, vastuista ja kunnalta vuokrattavista toimitiloista sekä antaa hyvinvointialueelle arvion voimaanpanolain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta. Etelä-Savon pelastuslautakunta esittää Mikkelin kaupunginhallitukselle ja edelleen Mikkelin kaupunginvaltuustolle, että se valtuuttaa pelastusjohtaja Seppo Lokan toimittamaan selvityksiä ja täydennyksiä hyvinvointialueelle, viimeistään 30 päivänä kesäkuuta 2022 mennessä, jos toimitiloissa, siirtyvässä irtaimessa omaisuudessa tai sopimuksissa on tapahtunut olennaisia muutoksia selvityksen antamisen jälkeen ja jos hyvinvointialue katsoo selvityksen täydentämisen tarpeelliseksi. Hyvinvointialueelle annettuun selvitykseen tehtävät täydennykset toimitetaan tiedoksi Etelä-Savon pelastuslautakunnalle ja Mikkelin kaupunginhallitukselle.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan kokouksessa. 

Päätös

Hyväksyttiin muutoksella, että liitteestä poistetaan polttoainekorttien numerot ja sijainti sivut.  

Valmistelija

  • Seppo Lokka, pelastusjohtaja, Seppo.Lokka@espl.fi
  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteinä olevat selvitykset kaupungin, ml. pelastuslaitos, siirtyvästä käytössä olevasta omaisuudesta,​ sopimuksista,​ vastuista ja kunnalta vuokrattavista toimitiloista sekä antaa hyvinvointialueelle arvion voimaanpanolain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä,​ palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se valtuuttaa hallintojohtaja Ari Liikasen pelastusjohtaja Seppo Lokan toimittamaan selvityksiä ja täydennyksiä hyvinvointialueelle,​ viimeistään 30 päivänä kesäkuuta 2022 mennessä,​ jos toimitiloissa,​ siirtyvässä irtaimessa omaisuudessa tai sopimuksissa on tapahtunut olennaisia muutoksia selvityksen antamisen jälkeen ja jos hyvinvointialue katsoo selvityksen täydentämisen tarpeelliseksi. Hyvinvointialueelle annettuun selvitykseen tehtävät täydennykset toimitetaan tiedoksi Etelä-​Savon pelastuslautakunnalle ja Mikkelin kaupunginhallitukselle.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastastetaan kokouksessa. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että ruoka- ja puhtauspalveluiden liitteeseen on tehty tarkennuksia, ja päivitetty versio liitetään pöytäkirjaan.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.