Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 12.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Nimeämispyyntö alueelliseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmään

MliDno-2021-3646

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä on toiminut Essoten perustamisesta alkaen valtuustokaudeksi nimetty alueellinen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä. 

Työryhmän tehtävänä on tuoda hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asioita näkyviksi, koordinoida kehittämistyötä sekä sovittaa yhteen alueellisia tavoitteita ja tehtäviä. Tehtäviin on kuulunut hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asioiden valmistelu päätöksentekoa varten, esimerkiksi alueellisen laajan hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman laadinta. Työryhmä on lisäksi seurannut ja raportoinut asetettujen tavoitteiden ja suunnitelmien toteutumista.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa työryhmän toiminnalla tuetaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimeenpanoa alueella. Työryhmän kokoonpanossa otetaan huomioon alueellisuus, monitoimijaisuus, järjestötoiminta sekä tutkimus- ja kehittämistoiminta.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä pyysi Mikkelin kaupunkia nimeämään kaupungin edustajan alueelliseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmään 1.10.2021 mennessä. Nimeämispyynnön aikataulusta johtuen nimeämistä ei ollut mahdollista käsitellä etukäteen konserni- ja elinvoimajaoston kokouksessa. Mikkelin kaupungin edustajaksi työryhmään nimettiin kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä (23.9.2021 § 30) Mikkelin kaupungin hyvivointikoordinaattori Arja Väänänen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee nimeämisen tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.