Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 12.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Konserniyhtiöiden kuuleminen 2021 / Naistinki, Oppilaitoskiinteistöt, Jäähalli

MliDno-2021-2918

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on määritellyt talousarviossa yhdelletoista tytäryhtiölle valtuustoon nähden sitovat tavoitteet. Näiden yhtiöiden tehtävänä on palvelutuotannon hoitaminen tai kaupungin kehittämistoimintaan keskeisesti osallistuminen. Yhteisöjen tavoitteet valmistellaan yhteistyössä tytäryhtiön ja yhteisön konsernivastuuhenkilön kanssa.  

Osana Mikkelin kaupungin toteuttamaa omistajaohjausta yhtiöt kutsutaan vuosittain konserni- ja elinvoimajaoston kuultavaksi. Kuulemistilaisuudessa saadaan yhtiöittäin mm. tiivis ajankohtaiskatsaus sekä selvitys viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevaisuudennäkymistä.  

Kiinteistökehitys Naistinki Oy, Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy sekä Mikkelin Jäähalli Oy on kutsuttu kuultavaksi konserni- ja elinvoimajaoston kokoukseen tiistaina 12.10.2021. Konserni- ja elinvoimajaoston päätöksessä 31.8.2021 § 70 esitettyä alustavaa kuulemisaikataulua on jouduttu muokkaamaan aikataulullisista syistä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee tiedoksi saamansa katsauksen Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n, Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n sekä Mikkelin Jäähalli Oy:n osalta.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Merkitään, että Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Ojala ja yhtiöiden toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki selostivat asiaa jaostolle. 

Laura Hämäläinen saapui tämän asian aikana. Tiia Tamlander, Jouni Riihelä ja Virpi Siekkinen poistuivat tämän pykälän jälkeen. 


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.