Kaupunginhallitus, kokous 18.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 283 Mikalo Oy:n ja Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n sulautuminen

MliDno-2023-2410

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi
  • Janne Skott, taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin omistamien yhtiöiden Mikalo Oy:n sekä Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n (Moas) hallitukset ovat pyytäneet kaupungilta lupaa Moasin sulauttamisesta Mikaloon. Sulautuminen perustuu vuoden 2020 konsernirakenneselvityksessä linjattuihin tavoitteisiin konsernirakenteen tiivistämisestä.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 28 § mukaan konserni- ja elinvoimajaosto laatii esitykset yhtiöiden ja muiden yhteisöjen perustamista, lakkauttamisesta, osakkeiden ja osuuksien ostamista ja myymistä sekä säätiöiden perustamista koskevista asioista.

Päätöksen asiasta tekee lopulta kaupunginvaltuusto, joka Mikkelin kaupungin konserniohjeen kohdan 2.1 mukaisesti päättää konsernin osien lakkauttamisesta, perustamisesta tai muusta muuttamisesta.

Konserni- ja elinvoimajaosto käsitteli sulautumista kokouksessaan 6.6.2023 § 48, ja päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n sulautuminen Mikalo Oy:öön hyväksytään.

Sulautuminen valmistellaan vuoden 2024 aikana siten, että se astuu voimaan 1.1.2025. Mikalo Oy:n sekä Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sormunen esittelee kokouksessa kaupunginhallitukselle sulautumisprosessin suunnitelman sekä valmistelutilanteen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n sulautumisen Mikalo Oy:öön.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että Mikalo Oy:n kehitysjohtaja Jussi Teittinen selosti asiaa kaupunginhallitukselle ja oli läsnä kokouksessa tämän ajan.

Merkitään, että Jarno Strengell saapui kokoukseen ja taloussuunnittelupäällikkö Janne Skott poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

 


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.