Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 30.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Liikuntapalveluiden hinnasto 2022

MliDno-2021-4274

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tiina Juhola, liikuntapäällikkö, tiina.juhola@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Talousarvio 2022 -valmistelun yhteydessä talouden tasapainotustoimenpiteenä liikuntapalveluilta edellytettiin vähintään 40 000 euron, mahdollisesti jopa 50 000 euron lisätuloja. Liitteenä olevan hinnaston ja sen hintamuutosten mukaisesti lisätuloja olisi saatavissa noin 51 000 euroa. Muutokset ja selitykset muutosten taustalla on merkattu hinnastoon punaisella. Hintojen korotukset koskevat pääasiassa aikuisten hintoja.

Esitetyt hinnat astuvat voimaan kesäkauden alusta 6.6.2022 lukuunottamatta tenniskenttien hintoja, jotka astuvat voimaan 1.5.2022 ja jäähallien ja uimahallien hintoja, jotka astuvat voimaan 1.8.2022.

Päätösehdotus

Esittelijä

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta hyväksyy liikuntapaikkojen liitteenä olevan hinnaston esitetyn aikataulun mukaisesti. 

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun aikana Anu Kokkonen esitti, että asia palautetaan uuteen valmisteluun.

Puheenjohtaja tiedusteli voidaanko asian palauttaminen uuteen valmisteluun hyväksyä yksimielisesti. Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Tiina Juhola, liikuntapäällikkö, tiina.juhola@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Talousarvio 2022 -valmistelun yhteydessä talouden tasapainotustoimenpiteenä liikuntapalveluilta edellytettiin vähintään 40 000 euron, mahdollisesti jopa 50 000 euron lisätuloja. Liitteenä olevan hinnaston ja sen hintamuutosten mukaisesti lisätuloja olisi saatavissa noin 50 000 euroa. Muutokset ja selitykset muutosten taustalla on merkattu hinnastoon punaisella. Hintojen korotukset koskevat pääasiassa aikuisten hintoja.

Esitetyt hinnat astuvat voimaan kesäkauden alusta 6.6.2022 lukuunottamatta tenniskenttien hintoja, jotka astuvat voimaan 1.5.2022 ja jäähallien ja uimahallien hintoja, jotka astuvat voimaan 1.8.2022.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta hyväksyy liikuntapaikkojen liitteenä olevan hinnaston esitetyn aikataulun mukaisesti. 

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun aikana Mikko Haverinen esitti Suvi Kähkönen-Valtolan, Sari Noposen, Anu Kokkosen ja Nina Jussi-Pekan kannattamana 12kk seniorikortin hinnan korottamista 65 euroon.

Puheenjohtaja totesi, että on tehty esittelijän esityksestä poikkeava kannatettu esitys ja esitti asian ratkaistavaksi äänestyksellä siten, että ne, jotka kannattavat esittelijän pohjaesitystä äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Mikko Haverisen esitystä äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin ja suoritetussa äänestyksessä annettiin 0 jaa ääntä, 10 ei ääntä (Anu Kokkonen, Jenni Tissari, Enrique Tessieri, Jukka Hynninen, Mikko Haverinen, Nina Jussi-Pekka, Sari Noponen, Suvi Kähkönen-Valtola, Tanja Hartonen, Veikko Elo) ja 1 oli poissa (Marko Huuhilo).

Puheenjohtaja totesi, että Mikko Haverisen esitys on tullut hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan päätökseksi.

Lisäksi keskusteltiin uimahallien lippuhintojen korotuksesta, vaihtoehtoina 2% tai 4% korotus. Puheenjohtaja totesi, että 2% korotus toimii pohjaesityksenä. Asiasta käydyn keskustelun aikana Suvi Kähkonen-Valtola esitti Tanja Hartosen kannattamana 4% korotusta uimahallien lippuhintoihin. Veikko Elo kannatti 2% korotusta. Puheenjohtaja totesi, että pohjaesitys pitää sisällään 2% indeksitarkistuksen ja muutosehdotus 4% indeksitarkistuksen. 

Puheenjohtaja totesi, että on kannatettu muutosta lippuhintojen pohjaesitykseen ja esitti asian ratkaistavaksi äänestyksellä siten, että ne, jotka kannattavat pohjaesitystä äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Suvi Kähkönen-Valtolan esitystä äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin ja suoritetussa äänestyksessä annettiin 4 jaa ääntä (Jukka Hynninen, Jenni Tissari, Veikko Elo, Enrique Tessieri), 6 ei ääntä (Tanja Hartonen, Mikko Haverinen, Suvi Kähkönen-Valtola, Sari Noponen, Anu Kokkonen, Nina Jussi-Pekka) ja 1 oli poissa (Marko Huuhilo).

Puheenjohtaja totesi, että Suvi Kähkönen-Valtolan esitys 4% korotuksesta on tullut hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan päätökseksi.

Muilta osin päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkitään,​ että kaupunginhallituksen edustaja Satu Taavitsainen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Merkitään,​ että kokouksessa pidettiin tauko tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo 18.04-​18.07.

Tiedoksi

Liikuntasuunnittelija Åhman

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin kaupunki/Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua,
  • se, millaista oikaisua vaaditaan,
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.