Kaupunkikehityslautakunta, kokous 18.2.2025

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Mikkelin kaupungin Asumisen ja toimintaympäristön ylläpitämät uimarannat uimakaudella 2025

MliDno-2025-612

Valmistelija

  • Marko Vuorinen, kaupunginpuutarhuri, marko.vuorinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin asumisen ja toimintaympäristön palvelualue pitää yllä kaikki Mikkelin kaupungin viralliset yleiset uimarannat. Mikkelin kaupungilla on virallisia yleisiä uimarantoja yhteensä 29. Näistä EU-uimarantoja ovat Pankalammen-, Pitkäjärven- ja Orijärven uimaranta. EU-uimaranta tarkoittaa sitä, että siellä odotetaan käyvän uimakauden (15.6-31.8) aikana vähintään sata (100) uimaria päivässä ja sen vuoksi uimaveden laatua seurataan tarkemmin. Muut uimarannat ovat pienempiä yleisiä uimarantoja. Palvelun tarjoajana kunta vastaa virallisten uimarantojen terveellisyydestä ja turvallisuudesta TUKES in ja ympäristöterveydenhuollon ohjeiden mukaisesti. Uimarantojen ylläpito ostetaan osana Mikkelin kaupungin alueurakoita.

Kesällä 2024 Mikkelin kaupunki järjesti ensimmäisen kerran rantavalvonnan Kaihun uimarannalle. Mikkelin liikuntapalvelut osti rantavalvontatyön yksityiseltä yritykseltä ja rantavalvojat työskentelivät päivittäin 10.6-4.8 välisenä aikana juhannusta lukuun ottamatta. Rantavalvonnasta saatiin hyvää kokemusta ja valvonnan aikana rantavalvojat ennaltaehkäisivät vaaratilanteiden syntymistä. Rantavalvontaa jatketaan Kaihun uimarannalla tänä vuonna. Kaihun uimarannalle uusittiin huonokuntoisen laiturin toinen osa ja nyt laituri on kokonaisuudessaan uusittu. Pitkäjärven uimarannalle uusittiin laituri.

Tänä vuonna 2025 laiturit uusitaan Laajalammen  ja Tuukkalan uimarannoille. Erityisesti hellekausina uimarantojen käyttö oli hyvin vilkasta. Yleisesti voidaan todeta, että keskeisillä uimarannoilla laiturit ja varusteet ovat osin elinkaarensa loppupuolella ja niiden korjaaminen vaatii investointirahoitusta tulevina vuosina. Mikkelin kaupungin virallisilla yleisillä uimarannoilla on sama palvelutaso kuin vuonna 2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyy vuonna 2025 ylläpidettävät yleiset uimarannat liitteen mukaisesti ja toimittaa sen edelleen Mikkelin seudun ympäristölautakunnalle, joka vuosittain laatii luettelon virallisesti ylläpidettävistä uimarannoista.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Infra- ja viheraluepalvelut, kaupunginpuutarhuri, kaupungininsinööri, yhdyskuntatekniikan valvoja, paikallisvalvoja, Mikkelin seudun ympäristölautakunta

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin kaupunki/Kaupunkikehityslautakunta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua,
  • se, millaista oikaisua vaaditaan,
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.