Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 15.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 92 Mikkelin kaupungin vuoden 2023 järjestöpalkinto

MliDno-2023-3824

Valmistelija

  • Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunginvaltuustossa tehtiin 25. tammikuuta 2021 aloite Vuoden Järjestö -palkitsemismallin luomisesta. Sittemmin vuoden järjestö -palkinto on kirjattu osaksi kaupungin osallisuussuunnitelmaa. Palkinnon valmistelusta on kerrottu järjestöille keväällä 2023 järjestetyssä järjestöfoorumissa.

Vastaavia palkintoja ei ole käytössä muissa Suomen kunnissa. Mikkelissä tavoitteena on ollut, että ensimmäinen palkinto jaetaan vuoden 2023 aikana. Kansalaisopiston ja osallisuuden tulosalue, hyvinvointikoordinaattori ja kaupungin viestintä toteuttivat lokakuussa avoimen kaupungin internet-sivuilla toteutetun kyselyn, jossa sai tehdä ehdotuksia järjestöpalkinnon saajaksi. Palkinnolle ei asetettu etukäteen mitään kriteerejä, vaan haluttiin nähdä, millaisia avoimia ehdotuksia tulee. Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta voi halutessaan määritellä kriteerit jatkossa, koska palkinto on tarkoitus jakaa vuosittain. Ensimmäisen palkinnon suuruus on 1.500 euroa ja se maksetaan osallisuuden määrärahoista.

Järjestöpalkinnon saajasta tehdyt ehdotukset esitellään lautakunnan kokouksessa ja niihin voi halutessaan käydä tutustumassa etukäteen kansalaisopiston toimistolla tiistaina 14. tai keskiviikkona 15. marraskuuta klo 10-16 välisenä aikana (toimiston lounastauko klo 12-12.30).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää Mikkelin kaupungin vuoden 2023 järjestöpalkinnon saajasta. Esitys palkittavasta järjestöstä tehdään kokouksessa.

Päätös

Esittelijän päätösehdotus kokouksessa:

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta myöntää Mikkelin vuoden 2023 järjestöpalkinnon Mikkelin seudun omaishoitajat ja läheiset ry:lle.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkitään, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa.

Tiedoksi

Palkittava järjestö

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.