Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavian johtokunta, kokous 7.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Tekoälykoulutuksen järjestäminen Otavian johtokunnan jäsenille

MliDno-2023-2465

Valmistelija

  • Harri Jokinen, johtaja-rehtori, harri.jokinen@otavia.fi

Kuvaus

Otavian asiantuntijat  ovat  kouluttaneet kevään aikana useita eri toimijoita hyödyntämään tekoälyä toiminnassaan. Otavian koulutusta ovat hyödyntäneet mm. Opetushallitus ja Suomen kansanopistoyhdistys. Otavia on myös omassa toiminnassaan hyödyntänyt tekoälyn mahdollisuuksia.

Tekoäly on viime vuosina noussut keskeiseksi tekijäksi yhteiskunnallisessa kehityksessä ja sen vaikutukset eri toimialoihin ovat merkittävät. Siksi on tärkeää, että Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavian johtokunnan jäsenet ovat ajan tasalla tekoälyn mahdollisuuksista ja haasteista sekä ymmärtävät sen merkityksen organisaation päätöksenteossa.

Tekoälyllä on jo nyt laaja-alainen vaikutus monilla aloilla, kuten terveydenhuollossa, liikenteessä, taloudessa ja teollisuudessa. Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia tehokkuuden parantamiseen, päätöksenteon tukemiseen ja innovaatioiden synnyttämiseen. Johtokunnan jäsenten on tärkeää ymmärtää tekoälyn peruskäsitteitä ja sen soveltamisalueita, jotta he voivat osallistua aktiivisesti keskusteluun ja päätöksentekoon liittyen tekoälyn hyödyntämiseen Otavian toiminnassa.

Johtokunnan jäsenille suunnattava yhden session pituinen tekoälykoulutus koostuisi nykytilannekatsauksesta (tekoälyn rooli ja merkitys yhteiskunnassa)  ja tekoälyn hyödyntämisestä liikelaitos Otavian päätöksenteossa.

Koulutuksen painopisteenä on tekoälyn vaikutusten arviointi organisaation päätöksenteossa. Koulutuksen avulla johtokunnan jäsenet voivat soveltaa oppimaansa Otavian toimintaympäristöön.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Harri Jokinen, johtaja-rehtori, harri.jokinen@otavia.fi

Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavian johtokunnan jäsenille järjestetään tekoälykoulutus elokuussa 2023.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.