Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 29.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Kirjastopäällikön virka

MliDno-2023-515

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kirjastopäällikkö Sylvia Stavén on 9.12.2022 saapuneella sähköpostilla irtisanoutunut Mikkelin seutukirjaston kirjastopäällikön virasta siten, että virkasuhde päättyy 3.2.2023.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön "66 § Palvelussuhteen päättyminen” mukaan palvelussuhteen purkamisesta koeajalla, irtisanomisesta, purkamisesta ja purkautuneena pitämisestä päättää palvelussuhteeseen ottava viranomainen.

Hallintosäännön "29 § Lautakuntien ja liikelaitosten johtokuntien yleinen toimivalta” mukaan lautakunta päättää palvelualueelle kuuluvan tulosalueen esimiehen valinnasta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää myöntää kirjastopäällikkö Sylvia Stavénille eron kirjastopäällikön virasta siten, että hänen virkasuhteensa Mikkelin kaupunkiin päättyy 3.2.2023.

Samalla lautakunta päättää julistaa kirjastopäällikön viran auki haettavaksi 1.2.2023 lukien siten, että hakuaika päättyy 24.2.2023 klo 15.00 ja oikeuttaa sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueen hallinnon päättämään yksityiskohtaisesta hakuilmoituksesta ja ilmoituksen julkaisemisesta.

Lisäksi lautakunta nimeää kirjastopäällikön haastatteluryhmän valmistelemaan vaalin suorittamista sekä oikeuttaa ryhmän nimeämään haastatteluun kutsuttavat henkilöt ja arvioimaan henkilöarvioinnin tarpeellisuutta.

Päätös

Hyväksyttiin.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta nimesi edustajikseen rekrytointiprosessiin Anu Kokkosen, Enrique Tessierin ja Suvi Kähkönen-Valtolan.

Valmistelija

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kirjastopäällikön virka on ollut haettavissa 1.2.-24.2.2023. Hakemuksen jätti yksi henkilö, joka ei täytä viran kelpoisuusvaatimuksia.

Tällä hetkellä vt. kirjastopäällikön virkaa hoitaa palvelupäällikkö Pia Kontio. Pia Kontio on antanut suostumuksensa hoitaa kirjastopäällikön virkaa siihen saakka, kunnes uusi kirjastopäällikkö on valittu.

Oheismateriaalina Kuntarekryn kampanjaraportointi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää, että kirjastopäällikön rekrytointiprosessi uusitaan elo-syyskuussa 2023. Vt. kirjastopäällikkönä jatkaa toistaiseksi palvelupäällikkö Pia Kontio.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Henkilöstöpalvelut, vt. kirjastopäällikkö

Muutoksenhaku

Työ- tai virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista koskevaan päätökseen ei viranhaltija tai työntekijä saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin tai valittamalla taikka saattaa sitä hallintoriita-asiana käsiteltäväksi, jos hänellä tai viranhaltija-/työntekijäyhdistyksellä on oikeus saattaa asia vireille työtuomioistuimessa.