Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 22.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionosuuden tarkistus 2022/hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta

MliDno-2022-378

Valmistelija

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt kuntiin päätöksen "Opetus- ja kulttuuritointa varten kunnille käyttökustannuksiin myönnettävän valtionosuuden sekä kuntayhtymille, rekisteröidyille yhteisöille ja säätiöille myönnettävän rahoituksen tarkistamisesta vuodelle 2022". Oikaisuvaatimus virheellisestä valtionosuusrahoituksesta on tehtävä opetus- ja kulttuuriministeriölle ja se on toimitettava oikaisuvaatimusajan (3 kk) kuluessa Opetushallituksen kirjaamoon. Oikaisuvaatimusaika päättyy 20.4.2023.

Tulosaluejohtajat ja Liikelaitos Otavian johtaja-rehtori ovat tarkistaneet vuoden 2022 valtionosuuden maksatuksen perusteet ja todenneet ne oikeiksi nuorten lukiokoulutuksen laskennallisen perusteen yksiköiden lukumäärää lukuun ottamatta. Tämän laskennallisen erän osalta valtionosuustarkistus ja mahdollinen oikaisuvaatimus käsitellään kasvatus- ja opetuslautakunnassa 23.2.2023. 

OKM:n vuosien 2022 valtionosuustarkistuspäätös ja tarkistusraportit liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osalisuuden lautakunta merkitsee tiedokseen vuoden 2022 valtionosuuspäätöksen koskien lautakunnan alaisten tulosalueiden laskennallisia valtionosuuksia.

Päätös

Merkittiin.

Tiedoksi

Talouspalvelut, kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.