Kaupunkikehityslautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 152 Yhdyskuntateknisten palveluiden puitesopimus 2023-2025

MliDno-2022-6102

Valmistelija

  • Antero Cederström, suunnittelupäällikkö, Antero.Cederstrom@mikkeli.fi

Kuvaus

Infra- ja viheraluepalvelut -yksikössä kilpailutetaan Mikkelin kaupungin infran konsulttipalveluiden puitejärjestely 2023-2025. Kilpailutuksen valmistelussa on ollut mukana Mikkelin kaupungin Hankintapalvelut. Kilpailutuksesta on tehty hankinnan yritysvaikutusten arviointi sekä hankinnan erityispiirteiden tunnistaminen, ko. asiakirjat ovat hankintakansiossa. Kyseessä on avoin kilpailutus, joka on ilmoitettu HILMA-ilmoituskanavassa ja hankkeesta on pidetty Markkinavuoropuhelu kilpailutukseen mahdollisesti osallistuvien tahojen kanssa. Osallistujilta on pyydetty ja saatu palautetta, joka on huomioitu tarjouspyynnön valmistelussa.

Puitesopimuksen kilpailutuksessa pyydetään tarjouksia Mikkelin kaupungin yhdyskuntatekniikan suunnittelutöiden tehtävistä, työmaavalvonnan, vihertöiden valvonnan ja turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä, siltaisännöinnistä, liikennevalojen isännöinnistä, purettavien kiinteistöjen kartoituksesta ja valvonnasta, kaupunkimittauksista sekä ympäristövastuisiin liittyen ympäristöteknisten selvitysten suunnittelusta ja teosta puitesopimusjärjestelyllä. Tarjottavia tehtäväkokonaisuuksia on yhteensä 13 kpl, joista voidaan tarjota yksi, useampi tai kaikki tehtäväkokonaisuudet. Puitesopimus tehdään useamman konsultin kanssa, riippuen siitä minkälaisia tarjousyhdistelmiä kohteista syntyy. Sopimuskausi on 1.5.2023-30.4.2025 sekä optiovuodet 1.5.2025-30.4.2027. Tarjotut hinnat ovat kiinteitä sopimuskauden aikana. Sopimuskaudella tilaaja pyytää suunnittelukohteittain tarjousta kyseisen tehtäväkokonaisuuden toimittajiksi valituilta konsulteilta. Tilaaja voi harkintansa mukaan valita kohteeseen puitesopimustoimittajan perustelluista syistä (esim. aikataulu, osaaminen, toimitusvarmuus, vasteaika, kohteen erityispiirteet ja puitetoimittajan soveltuvuus). Puitesopimuksen piiriin kuuluvilta toimittajilta pyydetään tarjoutumista kevennetyllä kilpailutuksella (=minikilpailutus) kohdekohtaisista hankinnoista. Kaikki kuhunkin tehtäväkokonaisuuteen valitut puitetoimittajat voivat osallistua kilpailutuksiin, jotka kuuluvat kyseiseen tehtäväkokonaisuuteen. Tilaaja pyrkii kahden (2) vuoden aikana tilaamaan toimeksiantoja kaikilta puitetoimittajilta. 

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 45 §:n mukaisesti kaupunkikehityslautakunta voi siirtää hankintapäätöksen tekemisen alaiselleen viranhaltijalle. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyy Mikkelin kaupungin infran konsulttipalveluiden puitejärjestely 2023-2025 kilpailutusasiakirjat liitteineen, joihin voidaan tehdä vähäisiä muutoksia ja teknisiä korjauksia ennen kilpailutuksen julkaisemista. Lisäksi kaupunkikehityslautakunta valtuuttaa kaupunkikehitysjohtajan tekemään sopimukset puitesopimustoimittajien kanssa.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.