Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 12.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Vuoden 2020 konsernirakenneselvitys

MliDno-2019-2130

Valmistelija

  • Tiia Tamlander, vt. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Palvelut ja tulevaisuus -ohjelman 28.3.2022 § 44. Ohjelmassa linjataan, että konsernirakenteeseen liittyvät toimenpiteet on tuotava uudelleen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 28 §:n mukaan konserni- ja elinvoimajaosto mm. vastaa omistajaohjauksen toteuttamisesta ja organisoi konsernijohtamisen ja konsernivalvonnan. Konserni- ja elinvoimajaoston tehtäviin kuuluu myös mm. laatia esitykset yhtiöiden ja muiden yhteisöjen perustamisesta, lakkauttamisesta, osakkeiden ja osuuksien ostamisesta ja myymisestä sekä säätiöiden perustamisesta. Tämän vuoksi konsernirakenteeseen liittyvien toimenpiteiden valmistelu käynnistyy konserni- ja elinvoimajaoston käsittelyllä.

Mikkelin kaupunki teetti ulkopuolisen konsernirakenneselvityksen Perlacon Oy:lla vuonna 2020. Raportti käsiteltiin konserni- ja elinvoimajaostossa 16.6.2020 § 29 ja kaupunginhallituksessa osana Talous- ja tulevaisuusohjelmaa 22.6.2020 § 231. Talous- ja tulevaisuusohjelman yhteydessä linjattiin myös toteutettavista konsernirakenteeseen liittyvistä toimenpiteistä.

Konsernirakenneselvitys sekä Talous- ja tulevaisuusohjelmassa linjatut konsernirakenteeseen liittyvät toimenpiteet ovat liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto ohjeistaa viranhaltijoita konsernirakenteeseen liittyvien toimenpiteiden valmisteluprosessista tutustuttuaan uudelleen vuonna 2020 laadittuun konsernirakenneselvitykseen.

Päätös

Merkittiin tiedoksi. Lisäksi konserni- ja elinvoimajosto totesi, että asioita tulee edistää esitetyillä tavoilla. 


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.