Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 12.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Kutsunnat 2022 - Karjalan Prikaati

MliDno-2022-955

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Etelä-Savon aluetoimiston toimeenpanemat kutsunnat järjestetään Mikkelissä 1.-3.11.2022 ja 7.-10.11.2022, kutsuntapaikkana Jalkaväkimuseo, Jääkärinkatu 6-8 ja erikseen kutsutut 15.12.2022 paikkana Ravintola Pitopata, Marssitie 16. 

Etelä-Savon aluetoimisto pyytää Etelä-Savon kaupungin- ja kunnanhallituksia nimeämään kunnan/kaupungin edustajat (jäsen ja varajäsen) sekä terveydenhuollon kuntayhtymiä/hyvinvointikeskuksia kutsuntalääkärit vuoden 2022 kutsuntoihin.

Etelä-Savon aluetoimisto pyytää huomioimaan myös, että Mikkelin kutsunnoilla on vuonna 2022 kaksi kutsuntalautakuntaa, jolloin Mikkelin kaupunginhallitusta pyydetään nimeämään kaupungin edustajat (2 jäsentä ja heille kaksi varajäsentä) Mikkelin kutsunnoille. 

Kutsuntalautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan.

Maavoimien esikunnan antaman suosituksen perusteella Etelä-Savon aluetoimisto esittää harkittavaksi, että kuntien/kaupunkien edustajiksi kutsuntalautakuntaan mahdollisesti nimettäisiin nuoriso- tai sosiaalityötä tekevä tai muuten nuorison tunteva henkilö. Perusteena on, että edustaja tuntee pääosan kutsunnanalaisista ja kutsunnanalaisten mahdollisen tuentarpeen arvioiminen on välitöntä.

Maavoimien esikunta suosittaa myös, että kunta/kaupunki tai kuntayhtymä järjestäisi kutsuntatiloihin lääkäreille tietoteknisen yhteyden terveydenhuollon tietojärjestelmään. Kyseisen tietojärjestelmäyhteyden avulla kutsuntatarkastuksia tekevä lääkäri saisi kutsuntapaikalla käyttöönsä kutsunnanalaisten ajantasaiset terveystiedot.

Lisäksi aluetoimisto pyytää kaupunkien ja kuntien hallituksia nimeämään kutsuntojen avaustilaisuuteen tervehdyksen esittäjän aikaisempien vuosien tapaan. Perinteinen kunnan/kaupungin tai seurakunnan tarjoama kahvitilaisuus kutsuvieraille pidetään heti avaustilaisuuden jälkeen. 

Mikkelin nuorisopalvelut on esittänyt konserni- ja elinvoimajaostolle, että se nimeää kutsuntalautakuntaan varsinaisiksi jäseniksi nuoriso-ohjaaja Antti Hynnisen ja nuoriso-ohjaaja Janne Häyrisen ja varahenkilöiksi nuoriso-ohjaaja Joel Kaarnan ja nuoriso-ohjaaja Mikko Koposen.

Aiempina vuosina kaupunki on tarjonnut kahvit kutsuntatilaisuuksien osanottajille (kutsuvieraat, kutsuntoihin osallistuva henkilöstö ja kutsunnanalaiset).  Kaupungin tervehdyksen esittäjät kutsuntojen avaustilaisuuksiiin on nimetty kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä lähempänä kutsunta-ajankohtaa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto nimeää nuoriso-ohjaaja Antti Hynnisen ja nuoriso-ohjaaja Janne Häyrisen Mikkelin kaupungin edustajiksi kutsuntalautakuntaan ja heille varahenkilöiksi nuoriso-ohjaaja Joel Kaarnan ja nuoriso-ohjaaja Mikko Koposen. 

Lisäksi konserni- ja elinvoimajaosto päättää, että kaupunki tarjoaa kahvit Mikkelin kutsuntatilaisuuksien osanottajille.

Kaupungin tervehdyksen esittäjät kutsuntojen avaustilaisuuksiiin nimetään kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä myöhemmin. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Etelä-Savon aluetoimisto, kutsuntalautakuntaan nimetyt, kaupunginjohtajan sihteeri

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.