Haukivuoren aluejohtokunta, kokous 25.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Toimenpiteet vuonna 2022 perustuen toimintasuunnitelmaan vuosille 2022-2025

MliDno-2021-4076

Valmistelija

  • Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com
  • Eljas Pölhö, eljaspolho@me.com
  • Elina Vauhkonen, elina.vauhkonen@gmail.com

Kuvaus

Puheenjohtaja esittelee aluejohtokunnan toimintasuunnitelman mukaiset toimenpiteet kuluvalle vuodelle 2022.

Kyyvesi -hanke 2022

Kyyveden järvialue on monimuotoinen Mikkelin kaupungin ja Haukivuoren resurssi niin paikallis- kuin vapaa-ajanasukkaille, matkailijoille ja kalastajille. Satama, Häkkilän retkipolku sekä kansainvälinen melontareitti ovat Kyyveden alueen tärkeitä retkeilykohteita. Nämä matkailu tuotteet tarvitsevat ehdottomasti tuekseen puhtaan Kyyveden. Tässä hankkeessa, yhteistyössä Kyyveden osakaskunnan kanssa, järjestetään Kyyvesi forum keväällä 2022 (2.4.2022). Tapahtuma järjestetään Haukivuorella. Hankeraha käytetään tapahtuman järjestelykuluihin.

Asemanranta -hanke 2022

Asemanranta -nimellä kutsuttu alue on kaikkiaan parin kilometrin mittainen hiekkapohjainen ranta, josta yleiseen käyttöön on raivattu sen eri päissä olevat satama-alue (kesäkioski) ja Pitkänhiekan uimaranta (ilman palveluja). Näiden välinen alue on luonnontilassa lukuunottamatta ns. Ursuksen laituria (pitkä maalaituri, puuosat jo lahonneet). Suuri osa rannasta on valtion (Väylävirasto) omistuksessa. Alue on heidän kannaltaan joutilaana lukuunottamatta kauempana rannasta olevaa sivuraidetta ja sitä ympäröivää puutavaran varastoaluetta. Nykyinen hanke liittyy jo aiemmin hyväksyttyyn hevosraitiotiehankkeeseen ja tarkoitetut toimenpiteet ovat kaikki Väyläviraston maalla. Tänä vuonna tässä hankkeessa siistitään kulttuurikeskuksen lähistöllä olevaa aluetta.

Koko Perheen Haukivuori – hanke 2022

Hankkeessa vahvistetaan Haukivuoren palvelujen toimintaedellytyksiä sekä mm. asemankylän helposti saavutettavien liikuntapaikkojen laatua ja turvallisuutta. Ulkoliikuntamahdollisuuksien lisääminen on tärkeää erityisesti nyt pandemia-aikana. Tänä vuonna tässä hankkeessa kunnostetaan yhteistyössä Mikkelin kaupungin liikuntatoimen kanssa päiväkodin vieressä sijaitseva hiekkakenttä päiväkodin ja koulun käyttöön. Jatkossa Mikkelin kaupunki pitää aluetta yllä.

Yhteistyösopimukset

  • Haukivuoren Lions Club ry: mm. Asemankylän jouluvalot
  • Kyyveden osakaskunta ry: mm. vedenlaadun parantamiseksi tehdyt toimenpiteet
     

Kohdeavustukset

Talousarvio mahdollistaa yhdistysten tukemisen kohdeavustusten muodossa. Aluejohtokunta kokoontuu 4 kertaa vuodessa, joissa avustusten myöntämispäätökset tehdään. Alustava kokousaikataulu 2/2022 kesäkuu, 3/2022 syys-lokakuu, 4/2022 marraskuu. Hakemukset Mikkelin kaupungin nettisivun kautta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com

Haukivuoren aluejohtokunta päättää toteuttaa hankkeet vuonna 2022 hankebudjetin mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.