Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 23.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Mikkelin kansalaisopiston kurssimaksujen tarkistaminen elokuun alussa 2022

MliDno-2020-595

Valmistelija

  • Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kansalaisopiston kurssimaksuista päättää hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta. Kurssimaksujen osalta on aikanaan päätetty, että maksuja on tarkoituksenmukaista korottaa vuosittain kustannusten nousua tai inflaatiota vastaavasti, jotta vältytään kertaluontoisilta suurehkoilta korotuksilta.

Kurssimaksujen korottamisen pohjana on käytetty kuluttajahintaindeksissä ja kustannuksissa tapahtuneita muutoksia. Kuluttajahintaindeksi nousi vuoden 2021 aikana 2,2 prosenttia. Kunta-alan palkat nousivat vuoden 2021 aikana keskimäärin 2,07 prosenttia. Palkat ovat keskeinen osa kansalaisopiston kustannusrakennetta. Tätä taustaa vasten on perusteltua korottaa kurssimaksuja lukuvuodelle 2022-2023 kuluttajahintaindeksin muutoksen mukaisesti 2,2 prosenttia. Kurssimaksutaulukko on laadittu niin, että kurssihinta perustuu kurssituntien määrään. Koska hinnat pyöristetään lähimpään euroon, ei uusi korotus välttämättä nosta kaikkien kurssien hintoja. Korotukset on kuitenkin syytä tehdä vuosittain, koska ne vaikuttavat kurssihintojen määräytymiseen myöhemmin tehtävien korotusten yhteydessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta hyväksyy liitteen mukaiset kansalaisopiston uudet kurssimaksut ja päättää, että uudet maksut tulevat voimaan elokuun 2022 alusta alkaen.

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun aikana Anu Kokkonen esitti, että asia palautetaan uuteen valmisteluun.

Puheenjohtaja tiedusteli voidaanko asian palauttaminen uuteen valmisteluun hyväksyä yksimielisesti. Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.