Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 22.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Toimitusjohtajasopimuksen mallipohja

MliDno-2022-871

Valmistelija

  • Tarja Poikolainen, kaupunginlakimies, tarja.poikolainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin konserniohjeessa (KV 7.6.2021 § 82) on määritelty rooleja ja tehtäviä konserniohjauksen eri toimijoille. Ohjeen kohdan 2.3. mukaan konserniohjausryhmän (talousjohtaja, kaupunginlakimies ja taloussuunnittelupäällikkö) tehtävänä on mm. lausua tarvittaessa sille erikseen tuotavista konsernitason asioista. Ohjeen kohdan 4.6. mukaan konserniohjausryhmä konsultoi ja neuvoo tytäryhteisöjä tulkinnanvaraisissa asioissa ja arvioi tarvittaessa tapauskohtaisesti asian tarvitseman käsittelyn toimielimissä.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n uuden toimitusjohtajan valinnan yhteydessä konserniohjausryhmää on pyydetty lausumaan toimitusjohtajasopimuksesta. Konserniohjausryhmä on havainnut tarpeen päivittää ja yhdenmukaistaa toimitusjohtajasopimuksen mallia Mikkelin kaupungin konserniyhtiöissä.

Konserniohjausryhmä on laatinut toimitusjohtajasopimuksen mallipohjan. Toimitusjohtajasopimusten yhdenmukaistamisen konserniohjausryhmä on arvioinut merkitykseltään sellaiseksi asiaksi, josta se pyytää konserni- ja elinvoimajaoston kannanottoa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni-​ ja elinvoimajaosto päättää suosittaa oheisen sopimusmallin käyttämistä konserniyhtiöissä uusia toimitusjohtajasopimuksia solmittaessa ja voimassa olevia toimitusjohtajasopimuksia päivitettäessä.

Päätös

Esittelijä täydensi esitystään sopimusmallin kohtien 7 ja 9 osalta siten, että 

  • Toimitusjohtajaan ei sovelleta vuosilomalakia, kuitenkin toimitusjohtajalla on täysi lomaoikeus, joka perustuu yhtiössä sovellettavaan työehtosopimukseen.
  • Toimitusjohtajalla on oikeus työntekijän eläkelain mukaiseen eläkkeeseen.

            - tarvittaessa määritellään eläkelaki, jota sopimuksessa noudatetaan.

Esittelijän täydennetty ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Merkitään, että päätöksen mukaiseksi päivitetty sopimusmalli liitetään pöytäkirjaan.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.