Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 22.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Nimeämispyyntö Koha-Suomi Oy:n hallitusjäseneksi

MliDno-2022-688

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Koha-kirjastojärjestelmää ylläpitävä Koha-Suomi Oy on lähestynyt osakkaitaan 4.2.2022 päivätyllä kirjeellä. Yhtiö toivoo jäsenkunniltaan henkilöesityksiä yhtiökokouksessa nimettävään Koha-Suomi Oy:n hallitukseen. Hallituksen jäseniltä edellytetään joko riittävää kirjastoalan tuntemusta tai riittävää liike- ja kuntataloudellista osaamista. Käytännössä hallituksessa on ollut kirjastoalan osaamisen lisäksi tietojärjestelmä-, laki- ja talousosaamista. Nimeämistoimikunta valmistelee osakkaiden esitykset yhtiökokoukselle. 

Mikkelin kaupungin edustajana Koha-Suomi Oy:n hallitukssa on toiminut vt. talousjohtaja Tiia Tamlander ja varajäsenenä kirjastopäällikkö Sylvia Staven. Molemmat henkilöt ovat ilmaisseet olevansa jatkossakin käytettävissä kyseisiin tehtäviin. 

Lisäksi nimeämistoimikunta toivoo yhtiökokousta varten ehdotuksia myös nimeämistoimikunnan jäsenistä. Mikkeli ei ole aiemmin esittänyt jäsentä nimeämistoimikuntaan.

Osakkaiden ehdotukset lyhyine perusteluineen tulee toimittaa viimeistään 21.3.2022 sähköpostitse nimeämistoimikunnan sihteeri Rebekka Pilppulalle. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto esittää Koha-Suomi Oy:n hallituksen jäseneksi Tiia Tamlanderia ja varalle Sylvia Stavenia.

Lisäksi konserni- ja elinvoimajaosto päättää, että Mikkeli ei esitä jäsentä nimeämistoimikuntaan.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään,​ että vs. talousjohtaja Tiia Tamlander ilmoitti olevansa esteellinen (asianosainen) ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Laura Hämäläinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Talousjohtaja, kirjastopäällikkö, sivistysjohtaja, nimeämistoimikunnan sihteeri.

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.