Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 22.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Ennakkokanta Mikalo Oy:n toimitusjohtajasopimuksen päivitykseen

MliDno-2021-4571

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi
  • Tiia Tamlander, vt. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi
  • Tarja Poikolainen, kaupunginlakimies, tarja.poikolainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin konserniohjeen (KV 7.6.2021 § 82 kohta 4.6) mukaisesti tytäryhtiöillä on velvollisuus pyytää kaupungin ennakkokantaa mm. toimitusjohtajan palkkausta sekä toimitusjohtajalle maksettavaa muuta etuutta koskien. Mikkelin kaupungin hallintosäännön § 28 mukaan konserniyhtiöille annettava ennakkokanta kuuluu konserni-​ ja elinvoimajaoston tehtäviin.

Mikalo Oy on päivittämässä toimitusjohtajasopimustaan ja pyytää jaoston ennakkokantaa toimitusjohtajasopimuksen päivitysluonnoksesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Konserni-​ ja elinvoimajaosto toteaa ennakkokantana, että Mikalo Oy:n toimitusjohtajasopimus hyväksytään siltä osin kuin se vastaa toimitusjohtajasopimuksen mallipohjaa. Päivitysluonnoksen ehdot toimitusjohtajalle maksettavista ylimääräisistä korvauksista, työehtosopimuksen soveltamisesta ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta ovat ristiriidassa toimitusjohtajasopimuksen mallipohjan kanssa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Merkitään, että henkilöstöjohtaja Maria Närhinen ja henkilöstösuunnittelija Petri Mattila poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.

Tiedoksi

Kaupunkikehitysjohtaja, Mikalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, kaupunginlakimies, taloussuunnittelupäällikkö, henkilöstöjohtaja

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.