Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 8.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Ennakkokanta Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtajan valintaan

MliDno-2022-672

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy on hakenut yhtiölle uutta toimitusjohtajaa 27.11.2021 julkaistulla ilmoituksella. Mikkelin kaupungin konserniohjeen (KV 7.6.2021 § 82 kohta 4.6) mukaisesti tytäryhtiöillä on velvollisuus pyytää kaupungin ennakkokantaa mm. toimitusjohtajan valintaa koskien. Mikkelin kaupungin hallintosäännön § 28 mukaan konserniyhtiöille annettava ennakkokanta kuuluu konserni- ja elinvoimajaoston tehtäviin.

Miksein hallituksen edustajat esittelevät konserni- ja elinvoimajaostolle rekrytointiprosessin tilannetta ja pyytävät jaoston ennakkokantaa toimitusjohtajan valintapäätöstä koskien.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto antaa saamansa esittelyn perusteella Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:lle ennakkokannan yhtiön toimitusjohtajan valintaan.

Päätös

Konserni- ja elinvoimajaosto ilmoittaa omistajan ennakkokantana hyväksyvänsä Miksei Oy:n toimitusjohtajavalinnan.

Merkitään, että tämän pykälän käsittelyn ajan läsnä olivat Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Sikanen ja jäsen Armi Salo-Oksa, jotka myös selostivat asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle. He poistuivt kokouksesta ennen varsinaista päätöksentekoa.

Tiedoksi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.