Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 8.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Ennakkokanta, Mikalo Oy: purkulupa Vihurintaival 7 CD talo

MliDno-2021-4564

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi
  • Tiia Tamlander, vt. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin konserniohjeen kohdan 4.6 mukaan tytäryhtiöllä on velvollisuus pyytää kaupungin ennakkokantaa merkittävistä toimenpiteistä. Hallintosäännön 28 § kohdan 5 mukaan konserni- ja elinvoimajaosto päättää konserniyhtiöille annettavasta ennakkokannasta. Kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö Mikalo Oy pyytää ennakkokantaa yhtiön omistaman vuokratalon purkamiseen liittyen.

Mikalo Oy omistaa osoitteessa Vihurintaival 7 sijaitsevan kerrostalokohteen, joka sisältää kolme asuinrakennusta: talot AB, CD ja E. Taloissa on yhteensä 45 huoneistoa, CD-rakennuksessa 18 huoneistoa, joista yhdeksän (9) tyhjillään.

Mikalo Oy:n suunnitelmana on purkaa CD-talo ja peruskorjata AB- sekä E-talot. CD-talo on huonokuntoinen ja vaatisi perusparannusta. Rakennuksen korjaaminen ei ole kannattavaa, sillä alueelle jää vielä suunnitellun purkamisen jälkeenkin Mikalon omistamia asuntoja enemmän kuin alueelle kohdistuu kysyntää. Kohteen käyttöaste on laskenut vuosittain, ajalla 1-9/2021 on käyttöaste ollut keskimäärin 77,7 %. Kohteen tuottavuus on kääntynyt tappiolliseksi vuoden 2019 aikana. Purettavan kohteen asukkaat pystytään asuttamaan jäljelle jääviin rakennuksiin.

Tarkempia tietoja kohteesta on esitetty oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto antaa kaupungin ennakkokantana purkuluvan Mikalo Oy:n CD-kerrostalorakennukselle osoitteessa Vihurintaival 7.

Päätös

Konserni- ja elinvoimajaosto ilmoittaa ennakkokantana antavansa purkuluvan Mikalo Oy:n CD-kerrostalorakennukselle osoitteessa Vihurintaival 7.

Tiedoksi

kaupunkikehitysjohtaja, Mikalo Oy:n toimitusjohtaja, taloussuunnittelupäällikkö, kaupunginlakimies

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.