Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 13.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Ehdokkaan nimeäminen Koha-Suomi Oy:n hallitukseen

MliDno-2021-388

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi
Sylvia Stavén, kirjastopäällikkö, Sylvia.Staven@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on osakkaana Koha-Suomi Oy:ssä. Koha on täysin kuntien omistama yhtiö, joka tarjoaa omistajakunnilleen Koha-kirjastojärjestelmän ylläpito- ja kehittämispalvelut niin, että kirjastojärjestelmä pystyy käytettävänä ja kirjastojen muuttuvia tarpeita vastaavana. Sen tärkein tavoite on turvata ajanmukainen ja kehittyvä kirjastojärjestelmä kohtuullisilla kustannuksilla kirjastojen käyttöön. Lisäksi Koha-Suomi Oy pyrkii edistämään kirjastojen välistä yhteistyötä ja osaamisen kehittämistä.

Koha-Suomi Oy:n yhtiökokouksessa 15.6.2020 tehtiin muutos yhtiöjärjestykseen siten, että yhtiöjärjestykseen tuli kirjaus niemämistoimikunnasta.

Nimeämistoimikunnan tehtävänä on valmistella yhtiökokoukselle esitys hallituksen jäsenten valitsemiseksi, sekä valmistella ehdotus yhtiön hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkioiksi. Toimikuntaan valitaan 3-5 jäsentä, jotka yhdessä edustavat kirjastoalan tuntemusta. Yhtiön hallituksen puheenjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus nimeämistoimikunnan kokouksissa.

Yhtiökokous edellytti osakassopimuksen muuttamista siten, että siihen sisältyy tarkemmat maininnat nimeämistoimikunnan jäsenistä. Yhtiö toivoo osakkailta kommentteja ehdotettuihin muutoksiin 18.2.2021 mennessä. Luonnos edellä olevan mukaiseksi päivitetystä osakassopimuksesta on oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elivoimajaosto hyväksyy esitetyt muutokset Koha-Suomi Oy:n osakassopimukseen.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi
  • Sylvia Stavén, kirjastopäällikkö, Sylvia.Staven@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Koha-kirjastojärjestelmää ylläpitävä, kuntien omistama, Koha-Suomi Oy on lähestynyt osakkaitaan 15.3.2021 päivätyllä kirjeellä. Yhtiö toivoo jäsenkunniltaan esityksiä yhtiökokouksessa nimettäviin Koha-Suomi Oy:n hallituksen sekä nimeämistoimikunnan jäsenistöön. Hallituksen jäseneltä edellytetään joko riittävää kirjastoalan tuntemusta tai riittävää liike- ja kuntataloudellista osaamista. Käytännössä hallituksessa on ollut kirjastoalan osaamisen lisäksi tietojärjestelmä-, laki- ja talousosaamista. Osakkaiden esitykset menevät nimeämistoimikunnan valmisteluun, ja tuodaan myöhemmin yhtiökokoukseen päätettäväksi. 

Mikkelin kaupungin edustajaksi Koha-Suomi Oy:n hallitukseen esitetään vs. talousjohtaja Tiia Tamlanderia ja varajäseneksi kirjastopäällikkö Sylvia Stavenia. Mikkeli ei esitä jäsentä nimeämistoimikuntaan.

Osakkaiden ehdotukset lyhyine perusteluineen tulee toimittaa viimeistään 22.4.2021 sähköpostitse nimeämistoimikunnan sihteerille Rebekka Pilppulalle. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää, että Mikkelin kaupungin edustajaksi Koha-Suomi Oy:n hallitukseen esitetään vs. talousjohtaja Tiia Tamlanderia ja varajäseneksi kirjastopäällikkö Sylvia Stavenia.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tiia Tamlander, Sylvia Stavén, Koha Suomi Oy / Rebekka Pilppula,  

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.