Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 13.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Kutsunnat 2021

MliDno-2021-964

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi
  • Sirpa Hyyryläinen, kaupunginjohtajan sihteeri, sirpa.hyyrylainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Etelä-Savon aluetoimiston toimeenpanemat kutsunnat järjestetään Mikkelissä 2.-5.11.2021 ja 9.-11.11.2021, kutsuntapaikkana Jalkaväkimuseo, Jääkärinkatu 6-8 ja erikseen kutsutut 15.12.2021 paikkana Ravintola Pitopata, Marssitie 16. 

Etelä-Savon aluetoimisto pyytää Etelä-Savon kaupungin- ja kunnanhallituksia nimeämään kunnan/kaupungin edustajat (jäsen ja varajäsen) sekä kutsuntalääkärit vuoden 2021 kutsuntoihin.

Kutsuntalautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan.

Maavoimien esikunnan antaman suosituksen perusteella Etelä-Savon aluetoimisto esittää harkittavaksi, että kuntien/kaupunkien edustajiksi kutsuntalautakuntaan mahdollisesti nimettäisiin nuoriso- tai sosiaalityötä tekevä tai muuten nuorison tunteva henkilö. Perusteena on, että edustaja tuntee pääosan kutsunnanalaisista ja kutsunnanalaisten mahdollisen tuentarpeen arvioiminen on välitöntä.

Maavoimien esikunta suosittaa myös, että kunta/kaupunki tai kuntayhtymä järjestäisi kutsuntatiloinin lääkäreille tietoteknisen yhteyden terveydenhuollon tietojärjestelmään. Kyseisen tietojärjestelmäyhteyden avulla kutsuntatarkastuksia tekevä lääkäri saisi kutsuntapaikalla käyttöönsä kutsunnanalaisten ajantasaiset terveystiedot.

Lisäksi aluetoimisto pyytää kaupunkien ja kuntien hallituksia nimeämään kutsuntojen avaustilaisuuteen tervehdyksen esittäjän aikaisempien vuosien tapaan. Perinteinen kunnan/kaupungin tai seurakunnan tarjoama kahvitilaisuus kutsuvieraille pidetään heti avaustilaisuuden jälkeen.

Vuonna 2020 kutsuntalautakunnassa olivat nuoriso-ohjaaja Antti Hynninen ja hänen varahenkilönään nuoriso-ohjaaja Janne Häyrinen. 

 Aiempina vuosina kaupunki on tarjonnut kahvit kutsuntatilaisuuksien osanottajille. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto nimeää nuoriso-ohjaaja Antti Hynnisen Mikkelin kaupungin edustajaksi kutsuntalautakuntaan ja hänelle varahenkilöksi nuoriso-ohjaaja Janne Häyrisen. 

Konserni- ja elinvoimajaosto pyytää Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymää nimeämään kutsuntalääkärin.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että kaupunki  tarjoaa kahvit Mikkelin kutsuntatilaisuuksien osanottajille.

Kaupungin tervehdyksen esittäjät kutsuntojen avaustilaisuuksiiin nimetään kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä myöhemmin. 

Päätös

Hyväksyttiin.

 

Tiedoksi

Etelä-Savon aluetoimisto, kutsuntalautakuntaan nimetyt edustajat, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, kaupunginjohtajan sihteeri Sirpa Hyyryläinen

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.