Kaupunginhallitus, kokous 11.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Omistajaohjauksen tuloksellisuuden arviointi 2017-2020

MliDno-2019-1557

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin hallintosäännön (§ 28, kohta 7) mukaisesti kaupunki teettää kerran valtuustokauden aikana ulkopuolisen arvioinnin omistajaohjauksen tuloksellisuudesta, sekä käsittelee tulokset ja johtopäätökset kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajiston kanssa. 

Mikkeli on osallistunut vuosina 2019-2020 FCG:n ohjaamaan "tulevaisuuden toimintakykyiset kuntakonsernit" - verkostohankkeeseen. Konserni- ja elinvoimajaosto on 10.9.2019 § 83 hyväksynyt omistajaohjauksen tuloksellisuusarvioinnin teettämisen osana verkostohanketta. Hankkeessa toteutettuja tapaamisia ja työpajoja, sekä konsernijohtamisen tilaa koskevaa kyselyä on hyödynnetty arvioinnin tukena.

FCG on laatinut arvioinnin omistajaohjauksen tuloksellisuudesta vuosina 2017-2020 (liitteenä), ja esittelee raportin konserni- ja elinvoimajaoston kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee raportin tiedoksi, sekä linjaa viranhaltijoille toimintaohjeen esiin nousseiden kehittämistarpeiden huomioimiseksi.

Päätös

Merkittiin ja annettiin ohjeeksi viedä käytäntöön raportissa esille nostetut kehittämisen toimenpide-ehdotukset.

Merkitään, että kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Kirsi Olkkonen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin hallintosäännön § 25 mukaisesti kaupunginhallitus arvioi vuosittain omistajaohjauksen tuloksellisuutta kuntakonsernin kokonaisedun toteutumisen, riskienhallinnan ja menettelytapojen kannalta. Omistajaohjauksen tuloksellisuudesta tilataan ulkopuolinen arviointi kerran valtuustokaudessa. Kaupunginhallitus käsittelee arvioinnin tulokset ja johtopäätökset

Mikkeli on osallistunut vuosina 2019-2020 FCG:n ohjaamaan "tulevaisuuden toimintakykyiset kuntakonsernit" - verkostohankkeeseen. Konserni- ja elinvoimajaosto on 10.9.2019 § 83 hyväksynyt omistajaohjauksen tuloksellisuusarvioinnin teettämisen osana verkostohanketta. Hankkeessa toteutettuja tapaamisia ja työpajoja, sekä konsernijohtamisen tilaa koskevaa kyselyä on hyödynnetty kokonaisarvioinnin tukena.

FCG on laatinut liitteenä olevan arvioinnin omistajaohjauksen tuloksellisuudesta vuosina 2017-2020, ja esitteli raportin konserni- ja elinvoimajaostolle 17.11.2020 § 60. Konserni- ja elinvoimajaoston päätöksen mukaisesti raportissa esitetyt kehittämisen toimenpide-ehdotukset tulee viedä käytäntöön.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus merkitsee raportin tiedoksi ja hyväksyy konserni- ja elinvoimajaoston antaman ohjeistuksen toimenpiteiden viemisestä käytäntöön.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.