Kasvatus- ja opetuslautakunta, kokous 21.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Ristiinan kirjaston ja nuorisotilojen hankesuunnitelma/kasvatus- ja opetuslautakunta

MliDno-2020-1218

Valmistelija

  • Jarkko Hyttinen, kiinteistöjohtaja, jarkko.hyttinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunkiympäristölautakunta on kokouksessaan 6.10.2020 § 111 palauttanut Ristiinan koulukeskuksen kehittämisen hankesuunnitelman uudelleen valmisteltavaksi seuraavalla ohjeistuksella:

"Ristiinan Lukion tilat rakennettu 2000 luvun alussa ja ovat koulukeskuksen parhaassa kunnossa olevat tilat, jotka sellaisenaan soveltuvat opetuskäyttöön. Nyt tiloja ollaan osittain purkamassa ja tiloihin tulisi kirjasto ym. tiloja. Tiloissahan on seitsemän erillistä tilaa joten seinien siirto on massiivinen. Toinen vaihtoehto olisi rakentaa kirjastolle tilat koulukeskuksen vanhimpaan osaan joka rakennettu joskus kuusikymmenluvulla, jonka viimeinen peruskorjaus joskus yhdeksänkynnenluvulla, lähes kolmekymmentä vuotta sitten, eli joka tapauksessa lähiaikoina peruskorjaus edessä."

Hankesuunnittelutyöryhmä on tarkastellut Ristiinan koulukeskukselle tulevien toimintojen sijoittelua annetun ohjeistuksen mukaisesti sekä päivittänyt hankesuunnitelmaan tältä osin. Tarkastelun lopputulemana hankessuunnittelutyöryhmä toteaa yksimielisesti, että kirjaston tilat on sekä toiminnan että talouden näkökulmasta järkevintä sijoittaa alkuperäisen esityksen eli vaihtoehdon 1 mukaisesti lukiolta vapautuneisiin tiloihin.

Rakennuttaja Saija Himanen esittelee hankesuunnitelman kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kasvatus- ja opetuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy Ristiinan koulukeskuksen kehittämisen hankesuunnitelman vaihtoehdon 1 mukaisesti.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Keskustelun aluksi esittelijä täydensi esitystään seuraavalla lauseella: Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta esittää, että Ristiinan koulukeskuksen nuorisotilojen suunnittelu ja saneeraus tehdään suunnitelman mukaisesti ensin ja kirjastotilojen saneeraus käynnistetään Mikkelin lukion Ristiinan toimipisteen lakkautuspäätöksen saatua lainvoiman.

Keskustelun aikana Juha Hakkarainen esitti Janne Strengellin ja Petri Tikkasen kannattamana ”Esitän, että päätösehdotukseksi tulee hankesuunnitelman vaihtoehto 2.”

Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja totesi, että Juha Hakkarainen on tehnyt esittelijän muutetusta ehdotuksesta poikkeavan kannatetun ehdotuksen, joten asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja esitti asian ratkaistavaksi äänestyksellä siten, että ne, jotka kannattavat esittelijän tekemää muutettua ehdotusta äänestävät Jaa ja ne, jotka kannattavat Juha Hakkaraisen ehdotusta äänestävät Ei. Selonteko keskustelusta ja äänestysesitys hyväksyttiin.

Suoritetussa äänestyksessä annettiin kaksi (2) Jaa-ääntä (Ulla Yli-Karro ja Jenni Oksanen) ja seitsemän (7) Ei -ääntä (Taina Harmoinen, Petri Tikkanen, Eero Aho, Janne Strengell, Juha Hakkarainen, Jenni Kolmisoppi ja Vesa Nessling). 

Puheenjohtaja totesi, että Juha Hakkaraisen esitys on äänestetty lautakunnan päätökseksi.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa.

Merkitään, että Hanne Vainio poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

Merkitään, että rakennuttaja Saija Himanen selosti asiaa kasvatus- ja opetuslautakunnalle ja hän poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.

Tiedoksi

Kaupunkiympäristölautakunta, kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.