Mikkelin seudun ympäristölautakunta, kokous 22.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2024 / Mikkelin seudun ympäristölautakunta

MliDno-2024-345

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 73 § mukaisesti lautakuntien, johtokuntien ja kaupunginhallituksen alaisten tulosalueiden tulee laatia valtuuston hyväksymän talousarvion mukaiset käyttötaloussuunnitelmat tammikuun loppuun mennessä. Talousarviossa edellytetään käyttösuunnitelmien olevan toimielinten hyväksymiä.

Käyttösuunnitelmassa esitetään talousarvion mukaisten käyttötalouden määrärahojen kohdentuminen eri tulosalueiden kesken tulot/menot -sitovuustasolla ja tarvittaessa tiliryhmätasolla. Käyttösuunnitelman eurotietojen tulee vastata valtuuston hyväksymää talousarviota. Käyttösuunnitelmassa toimielin ottaa kantaa viranhaltijoiden toimivaltaan ja laskujen hyväksymiseen. Vastuu määrärahojen käytöstä ja valvonnasta on Mikkelin kaupungin tilivelvollisilla viranhaltijoilla, joita ovat kaupunginjohtaja, konserni- ja elinvoimapalveluissa tulosaluejohtajat ja tulosyksiköiden johtajat, sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueella sekä asumisen ja toimintaympäristön palvelualueella palvelualuejohtajat, tulosaluejohtajat sekä tulosalueiden päälliköt. Viranhaltijoiden ja toimihenkilöiden ratkaisuvaltaa on tarkennettu toimielinkohtaisissa toimintasäännöissä.

Käyttösuunnitelma sisältää seuraavat asiat:

1.     Yleisteksti käyttösuunnitelmista, jossa viittaukset strategiaan, viranhaltijoiden toimivaltaan ja talousarvioon, jonka Talouspalvelut laatii.

2.     Toimielimen organisaatiokaavio

3.     Toimielimen kustannuspaikkarakenne

4.     Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät

5.     Eurotiedot tulosalueittain tiliryhmätasolla

6.     Mahdolliset talouteen liittyvät toimielinten erityisasiat, joihin viitataan toimintasäännössä tai talousarviossa (esim. investointien työsuunnitelmaa tai vastaavaa koskien).

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Mikkelin kaupungin vuoden 2024 talousarvion 13.11.2023, § 122.

Kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion mukaan Mikkelin seudun ympäristölautakunnan toimintatuotot vuonna 2024 ovat 1090 000 euroa, toimintamenot -2 466 000 euroa ja toimintakate -1 376 000 euroa. 

Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden Käyttösuunnitelma vuodelle 2024 on liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Mikkelin seudun ympäristölautakunta hyväksyy liitteenä olevan Mikkelin seudun ympäristölautakunnan käyttösuunnitelman vuodelle 2024. Käyttösuunnitelmassa on kuvattu ympäristölautakunnan kokonaismäärärahat tulosyksiköittäin, organisaation rakenne ja vastuuhenkilöt sekä laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Kuvaus

 

Mikkelin seudun ympäristöpalvelut hyväksyi käyttösuunnitelman vuodelle 2024 lautakunnan kokouksessa 25.1.2024 § 7.

Valtuuston kokouksessaan 13.11.2023 § 122 hyväksymään talousarvioon tehtiin muutoksia "Talouden tasapainotusohjelma 2024-2026"-toimenpide-ehdotusten hyväksymisen johdosta, kaupunginvaltuusto 11.12.2023 § 137. Vuoden 2024 osalta ympäristölautakunnan alkuperäisestä talousarviosta leikattiin 3 300 euroa. Leikkaus on päivitetty käyttösuunnitelmaan 2024 on ja se kohdistuu tulosalueille seuraavasti:

  • ympäristöterveydenhuollon asiantuntijapalvelut 2 200 euroa
  • ympäristönsuojelun asiantuntijapalvelut 1 100 euroa

Korjattu Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden käyttösuunnitelma vuodelle 2024 on liitteenä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Mikkelin seudun ympäristölautakunta ottaa tiedoksi liitteenä olevan korjautun Mikkelin seudun ympäristölautakunnan käyttösuunnitelman vuodelle 2024. Käyttösuunnitelmassa on kuvattu ympäristölautakunnan kokonaismäärärahat tulosyksiköittäin, organisaation rakenne ja vastuuhenkilöt sekä laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat. Korjatussa käyttösuunnitelmassa on huomioitu valtuuston kokouksessaan 13.11.2023 § 122 hyväksymään talousarvioon tekemät muutokset "Talouden tasapainotusohjelma 2024-2026"-toimenpide-ehdotusten mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.