Kaupunginhallitus, kokous 14.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 244 Isättömien lasten opintorahaston johtokunnan valinta toimikaudeksi 2023-2024

MliDno-2023-3120

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Isättömien lasten opintorahaston sääntöjen 1 §:n mukaan rahaston tarkoituksena on tukea lahjakkaita vähävaraisia mikkeliläisiä lapsia ja nuoria henkilöitä, jotka ovat menettäneet isänsä tai joiden isää ei ole tiedossa, jakamalla heille opintoavustuksia koulunkäyntiä, ammattiin valmistumista, tutkintojen suorittamista tai tutkimuksia varten.

Isättömien lasten opintorahaston sääntöjen 7 §:n mukaan rahaston hallintoa hoitaa johtokunta, johon rahaston perustaja valitsee puheenjohtajan ja jäsenet, määräten heidän lukumääränsä ja toimiaikansa. Perustajan kuoltua Mikkelin kaupunginhallitus valitsee rahastolle johtokunnan, johon kuuluu puheenjohtaja ja kaksi jäsentä, kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan.

Johtokunnan puheenjohtaja edustaa rahastoa ja on oikeutettu merkitsemään rahaston nimen.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 23.8.2021 §:n 334 kohdalla nimennyt johtokuntaan vuosiksi 2021–2022 Tiina Tähtisen, Tomi Sikasen ja Juha Vuoren. Johtokunnan puheenjohtajaksi määrättiin Juha Vuori. Johtokunnan sihteerinä oli Annamari Terästi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä Isättömien lasten opintorahaston johtokunnan vuosiksi 2023–2024 sekä määrää johtokunnalle puheenjohtajan.

Päätös

Kaupunginhallitus nimesi Isättömien lasten opintorahaston johtokuntaan vuosiksi 2023-2024 myyjä Susanna Rusakon, Tomi Sikasen ja Juha Vuoren ja määräsi puheenjohtajaksi Juha Vuoren.

Tiedoksi

Nimetyt edustajat, sihteeri

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.