Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 6.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n sulautuminen Mikalo Oy:öön

MliDno-2023-2410

Valmistelija

  • Janne Skott, taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi
  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikalo Oy:n hallitus sekä Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n hallitus pyytävät Mikkelin kaupungilta lupaa Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n sulautumiseen Mikalo Oy:öön. Sulautuminen perustuu vuoden 2020 konsernirakenneselvityksessä linjattuun konsernirakenteen tiivistämiseen. Mikalo Oy:n toimitusjohtaja esittelee sulautumissuunnitelman kokouksessa konserni- ja elinvoimajaostolle. Sulautumisen toteutumisen tavoiteaikataulu on 1.1.2024.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 28 § mukaan konserni- ja elinvoimajaosto laatii esitykset yhtiöiden ja muiden yhteisöjen perustamista, lakkauttamisesta, osakkeiden ja osuuksien ostamista ja myymistä sekä säätiöiden perustamista koskevista asioista.

Päätöksen asiasta tekee lopulta kaupunginvaltuusto, joka konserniohjeen kohdan 2.1 mukaisesti päättää konsernin osien lakkauttamisesta, perustamisesta tai muusta muuttamisesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n sulautumisen Mikalo Oy:öön.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että Mikalo Oy:n ja Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sormunen selosti asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle.

Merkitään, että kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Minna Pöntinen saapui takaisin kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Mikalon ja Moasin toimitusjohtaja

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.