Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 6.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Ennakkokanta Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n investointihankkeeseen

MliDno-2022-672

Valmistelija

  • Janne Skott, taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi
  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin konserniohjeen kohdan 4.6 mukaisesti tytäryhtiöillä on velvollisuus pyytää kaupungin ennakkokantaa, kun tytäryhtiö on toteuttamassa merkittävää tai poikkeuksellista investointia.

Kiinteistökehitys Naistinki Oy pyytää Mikkelin kaupungilta ennakkokantaa Mölnlycke Health Care Oy:n toimitilojen laajentamiseksi toteutettavaan rakennusinvestointiin. Naistinki Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki sekä Mölnlycke Health Care Oy:n toimitusjohtaja Timo Saahko selostavat asiaa kokouksessa konserni- ja elinvoimajaostolle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää kokouksessa Kiinteistökehitys Naistinki Oy:lle annettavasta Mikkelin kaupungin ennakkokannasta.

Päätös

Esittelijä täydensi päätösehdotustaan seuraavasti: Kaupunki suhtautuu myönteisesti Naistingin esiteltyyn investointihankkeeseen. Kaupunki toteaa, että Naistingin tulee vielä hankkia ulkopuolinen arvio tehtävän vuokrasopimuksen markkinaehtoisuudesta kuntaliiton ohjeistuksen mukaisesti.

Hyväksyttiin esittelijän täydennetty päätösehdotus yksimielisesti. Lisäksi päätettiin, että kaupunginlakimies tarkastaa vuokrasopimuksen ennen sen allekirjoitusta.

Merkitään, että Naistinki Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki sekä Mölnlycke Health Care Oy:n toimitusjohtaja Timo Saahko selostivat asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle.

Merkitään, että Eero Aho ilmoitti olevansa esteellinen (yhteisöjäävi) ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Minna Pöntinen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Naistinki Oy

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.