Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 28.8.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Nuorisopäällikön virkavaalin vahvistaminen

MliDno-2024-1949

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Nuorisopäällikön virkaa haki kolmekymmentäkuusi (36) henkilöä, joista haastatteluun kutsuttiin seitsemän (7) henkilöä. Haastattelut tehtiin 16. ja 17.5.2024.

Haastatteluryhmä antaa kokouksessa esityksensä nuorisopäällikön virkaan valittavasta henkilöstä ja tämän kieltäytymisen varalle esityksen varalle valittavasta.

Vaali on ehdollinen ja valittavan henkilön tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. Lisäksi noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Palkasta päätetään vaalin vahvistamisen yhteydessä.

Yhteenveto hakijoista oheismateriaalina, joka on salassa pidettävä julkisuuslain (621/1999) § 24.1 kohdan 32 mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Päätös

Esittelijän päätösehdotus kokouksessa:

Nuorisopäällikön virkaa haki kolmekymmentäkuusi (36) henkilöä. Yhteenveto hakijoista on toimitettu lautakunnalle oheisena.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto, perehtyneisyys nuorisopalvelujen tehtävään ja toimialaan, riittävä perehtyneisyys kunnallishallintoon ja hyvät esimiestaidot. Valittavalta edellytetään erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Lisäksi viranhakuilmoituksessa on todettu, että näyttöä strategisesta kehittämisotteesta arvostetaan.

Haastatteluryhmä esittää hakijoiden koulutuksen, työkokemuksen ja tehtyjen haastattelujen kokonaisvertailun perusteella, että nuorisopäällikön virkaan valitaan Johanna Paananen. Viranhakuilmoituksessa eduksi katsottavia ominaisuuksia ei ole valinnassa erikseen painotettu, vaan jokaisella osa-alueella on ollut sama painoarvo. Perusteena valinnalle haastatteluryhmä pitää Paanasen työkokemusta nuorisotyöstä, kokemusta julkishallinnosta ja esimiestyöstä, strategista kehittämisotetta nuorisopalvelujen kehittämiseksi sekä haastattelussa saatua vahvistusta henkilön soveltuvuudesta ko. virkaan. Lisäksi haastatteluryhmä esittää, että vastaavan kokonaisvertailun perusteella varalle valitaan Jani Lastuniemi.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta valitsee edellä esitetyillä perusteilla nuorisopäällikön virkaan Johanna Paanasen.

Vaali on ehdollinen ja Paanasen tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan viimeistään 28.6.2024 mennessä. Lisäksi noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Palkasta päätetään vaalin vahvistamisen yhteydessä.

Lisäksi hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta valitsee varalle Jani Lastuniemen.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkitään, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa. 

Valmistelija

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta valitsi kokouksessaan 22.5.2024 § 52 nuorisopäällikön virkaan Johanna Paanasen.

Lautakunnan päätökseen sisältyy myös maininta, että palkasta päätetään vaalin vahvistamisen yhteydessä. Johanna Paananen on toimittanut vaaditun lääkärintodistuksen ja ilmoittanut ottavansa viran vastaan 1.8.2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Koska  Johanna Paananen on esittänyt lautakunnan edellyttämän lääkärintodistuksen terveydentilastaan, nuorisopäällikön vaali voidaan vahvistaa. Johanna Paananen on ottanut viran vastaan 1.8.2024. Lisäksi noudatetaan virantoimituksen aloittamisessa kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Nuorisopäällikön tehtäväkohtaiseksi palkaksi määritellään 4 315,51 euroa/kk.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään,​ että nuorisopäällikkö Johanna Paananen ilmoitti olevansa esteellinen (oma asia) ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.  

Tiedoksi

Virkaan valittu, henkilöstöpalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.